9 metropolün 2'sinde kadın aday

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, katıldığı bir açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı adayı olarak İlknur Denizli'yi desteklediği iddialarına ilişkin olarak, ''Gönlümden geçen 9 metropol ilçenin uygun olan en az ikisinde kadın aday gösterilmesi doğrultusunda'' dedi.

Yayınlanma: 29.01.2009 - 13:37
Abone Ol google-news

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Gönlümden geçen 9 metropol ilçenin uygun olan en az ikisinde kadın aday gösterilmesi doğrultusunda'' dedi.

Kocaoğlu, Karşıyaka Opera, Tiyatro ve Konservatuvar Kompleksi'nin temel atma törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin, Konak Belediye Başkanı adayı olarak İzmir Sanayici ve İş adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlknur Denizli'yi desteklediği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Kocaoğlu, ''Hiçbir bayan arkadaşın ismini önermedim. Ne İlknur Denizli'nin, ne de başka arkadaşların. Benim gönlümden geçen 9 metropol ilçenin uygun olan en az ikisinde kadın aday gösterilmesi doğrultusunda'' dedi.

CHP Genel Başkanı, Genel Sekreteri, Genel Başkan Yardımcıları ve MYK üyelerine ''Şu, şu arkadaşlarla seçimi alabiliriz. Bunların hangisi olacağı tabii ki sizin yetkinizde'' dediğini aktaran Kocaoğlu,bazı yerlerde iki, bazı yerlerde üç isim söylediğini, ancak tek isim kesinlikle beyan etmediğini kaydetti.

Kocaoğlu, ''Aday olduğunda seçimi alamayacağımız arkadaşlarımızı da açık yüreklilikle ifade ettim'' diye konuştu.

Doğru bildiklerini, ülke yararına, parti yararına, kent yararına söylediğini belirten Kocaoğlu, şunları söyledi: ''Bu söylediğim dışındaki bütün olaylarla uzaktan yakından ilgim yoktur. Birçok spekülasyonlar üretilmektedir. Burada size ne söylediysem genel merkezde, kişiler hakkında aynı şeyleri söyledim.'' Bir soru üzerine Aziz Kocaoğlu, ''Aday listesi konusunda bir kriz yok'' değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler