Şam'da patlama: en az 7 yaralı

Suriye'nin başkenti Şam'ın Ebu Rummane bölgesinde meydana gelen şiddetli patlamada en az 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yayınlanma: 04.11.2012 - 12:20
Abone Ol google-news

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Ebu Rummane'deki İşçi Sendikası binasının yakınına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu en az 7 kişi yaralandı. Yaralıların yakın hastanelere kaldırıldığını belirten SANA, patlamanın şiddeti nedeniyle çevre binaların da hasar gördüğünü ifade etti.

Öte yandan, Esad güçlerinin ülkenin birçok kentinde sürdürdüğü operasyonlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 28'e yükseldiği bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), operasyonlarda Şam ve banliyölerinde 10, İdlib'de 6, Halep'te 4, Dera'da 3, Deyru'z-Zor'da 2, Lazkiye, Humus ve Banyas'ta 1'er kişinin öldüğünü duyurdu.

 

ÖSO: Patlama, Esad'a bağlı Şebbiha milislerini hedef almıştı

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Siyasi Danışmanı Bessam Dade, en az 7 kişinin yaralandığı patlamanın başkent Şam'daki Genelkurmay Merkez Binası ve Orduevi arasında meydana geldiğini belirterek, ''Patlama, Esad'a bağlı Şebbiha milislerini hedef almıştı'' dedi.

Patlamaya ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını söyleyen Dade,yaptığı açıklamada, ÖSO'nun silahlanabilmesi için tek yolun Esad'a bağlı merkezlere baskınlar düzenlemek olduğunu belirtti.

Katar'ın başkenti Doha'da temaslarını sürdüren Suriye Ulusal Konseyi (SUK) Genel Kurulu'ndan ÖSO'nun silahlandırılması meselesine öncelik vermesini isteyen Dade ''Esad rejiminin düşmesi için tek yol silahlı direniştir'' dedi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Ebu Rummane'deki İşçi Sendikası binasının yakınına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu en az 7 kişinin yaralandığını, patlamanın şiddeti nedeniyle çevre binaların da hasar gördüğünü duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler