Obama, İran için bütün seçenekleri masada tutuyor

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın İran ile diplomasinden yana olduğu, bununla birlikte askeri güce başvurma seçeneğini masada tuttuğu açıklandı. Obama, başkan seçilmeden önce İran ile saygılı ve doğrudan diyalog isteği üzerine temellenmiş yeni bir diplomatik yaklaşım sözü vermişti.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 08:03
Abone Ol google-news

ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'nın sözcüsü Robert Gibbs düzenlediği basın toplantısında, İran konusunda askeri seçeneğin hâlâ masada olup olmadığının sorulması üzerine, ''Başkan, bütün seçeneklerin açık tutulmasını içeren bakış açısını değiştirmedi'' dedi.

Obama'dan önceki Başkan George Bush, İran'a karşı askeri seçenekten vazgeçmeyi reddetmiş, Obama ise İran ile saygılı ve doğrudan diyalog isteği üzerine temellenmiş yeni bir diplomatik yaklaşım sözü vermişti.

Gibbs, İngiliz The Guardian gazetesinin Amerikan yönetiminin Obama adına İranlı yetkililere bir mektup hazırladığına ilişkin haberini yalanladı ve ''Ne Başkan ne de Dışişleri Bakanı (Hillary Clinton) böyle bir mektup gördü ya da böyle bir talepte bulundu'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler