Obama'nın Ortadoğu temsilcisi ziyaretini erteledi

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu temsilcisi George Mitchell Türkiye ziyaretini erteledi. Mitchel, "Teknik sebeplerden dolayı gelemeyeceğini" açıkladı.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 10:09
Abone Ol google-news

Obama Yönetimi'nin Özel Ortadoğu Temsilcisi George Mitchell'in bölgeye yaptığı ilk gezisi sırasında Türkiye'ye gelemeyeceği bildirilmesi, Ankara'da hayal kırıklığını yarattı. ABD Büyükelçiliği, Mitchell'in Türkiye ziyaretinin "programdaki komplikasyonlar ve teknik konular nedeniyle ertelendiği"ni bildirirken "Senatör Mitchell, en kısa süre içinde Türkiye'ye gelmeyi dört gözle bekliyor" dedi.

George Mitchell'in hafta başında çıktığı Ortadoğu gezisine ilişkin olarak Washington'da verilen ilk bilgilerde Mitchell'in ziyaret edeceği ülkelerin arasında Türkiye bulunmuyordu. Ancak, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile telefonla konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, Mitchell'in Türkiye'yi ziyaret etmesini arzuladığını söylediği bildirilmişti.
Bunun ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood, Mitchell'in gezisini kapasayacak ülkelerin listesini açıklarken Türkiye'yi saymadı. Ancak Wood, Türkiye'ye gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine "Gezi programında bazı rötuşların yapılabileceği"ni de ifade etmişti. Wood, Mitchell 3 Şubat'a kadar sürecek gezinin Mısır, İsrail, Batı Şeria, Ürdün ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini söylemişti.

ABD Büyükelçili açıklaması

George Mitchell, Türkiye'ye gelemeyeceğini ABD Büyükelçiliği Sözcüsü Kathryn Schallow, Perşembe akşamı Mitchell'in Türkiye'ye gelemeyeceğini duyururken "Programdaki komplikasyonlar ve teknik konuların, Senatör Mitchell'in Türkiye ziyaretinin ertelenmesini gerektirdiği için hayal kırıklığına uğradık" dedi. Schallow şunları söylemişti:

"Senatör Mitchell ve diğer ABD yetkilileri, Ortadoğu'da barışı desteklemek için Türkiye ile yakın bir istişare içinde ve bu yakın işbirliğini sürdürecek. Ve Senatör Mitchell en kısa süre içinde Türkiye'ye gelmeyi dört gözle bekliyor"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler