APA 1. Daimi Komite toplantısı

Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) 1. Daimi Komitesi toplantısında ''Terörün Tanımlanması'' konusu ele alındı.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 15:32
Abone Ol google-news

Akdeniz Parlamenter Asamblesi (APA) 1. Daimi Komitesi toplantısı Hilton Otel'de düzenlendi. ''Terörün Tanımlanması'' konusu ele alındığı toplantının açılışında konuşan APA Türk Grup Başkanı Aşkın Asan, üç kıtanın kesiştiği yerde bulunan Akdeniz'de, politik, ekonomik ve kültürel açıdan sorunların bulunduğunu, politik açıdan bakıldığında bölgenin tansiyonunun oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Orta Doğu'daki karmaşanın son derece endişe verici olduğunu belirten Asan, Orta Doğu'da yaşanan dramın, bugünkü çalışmalarında acı bir örnek olarak yer aldığını belirtti. Asan, 27 Aralık 2008'de başlayan saldırılarda 300'e yakan çocuğun hayatını kaybettiğine, ölenlerin yüzde 75'inin sivil olduğuna işaret etti.

Sorulması gereken sorunun, ''İsrail ve Hamas hangi araçları kullanarak, ne şekilde kendisini korumaya çalışmaktadır?'' olması gerektiğini belirten Asan, ''Devletleri terör örgütünden ayıran nokta, mücadelelerinde meşru ve uygun araçlar kullanmak suretiyle hukukun temel prensiplerine saygı göstermeleridir. Hukukun prensiplerinden herhangi bir nedenle taviz veren her devlet, terörle mücadelesinde zafiyete uğrar'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler