TÜBİTAK'ın "Kış Okulu" başlıyor

TÜBİTAK'ın Uluslararası Bilim Olimpiyatları'na hazırlamak amacıyla düzenlediği ''Kış Okulu'' yarın başlayacak. Kış Okulu'na Bilgisayar dalında 13, Biyoloji dalında 18, Fizik dalında 17, Kimya dalında 15 ve Matematik dalında 32 olmak üzere toplam 95 öğrenci katılacak.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 13:07
Abone Ol google-news

TÜBİTAK "Kış Okulu" açılıyor. TÜBİTAK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Kış Okulu'', TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDES) tarafından 28 Kasım - 3 Aralık 2008 tarihlerinde Ankara'da yapılan 16. Ulusal Bilim Olimpiyatları İkinci Aşama Sınavı sonucuna göre Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik dallarında, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Denizli, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa ve Van illerindeki 36 farklı okuldan seçilen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek

Bu yıl yapılacak Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına hazırlık kapsamında düzenlenen Kış Okulu'na Bilgisayar dalında 13, Biyoloji dalında 18, Fizik dalında 17, Kimya dalında 15 ve Matematik dalında 32 olmak üzere toplam 95 öğrenci katılacak. Kış Okulu Bilgisayar dalında Ankara'da, diğer dallarda ise Antalya'da yapılacak. Kış Okulunda öğrencilere, Akdeniz, Ankara, Bilkent, Ege, Gazi, Hacettepe, Kocaeli, ODTÜ ve TOBB Ekonomi Üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden, konusunda deneyimli öğretim üyeleri tarafından ders verilecek. Kış Okulu, 14 Şubat 2009 tarihine kadar sürecek ve bu süreçte etütlerin yanı sıra çeşitli sosyal ve bilimsel etkinlikler de yer alacak.

Kış Okulu sonrasında farklı zamanlarda yapılacak sınav ve yetiştirme kurslarını takiben Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek kesin ekipler oluşturulacak.
Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda derece alan öğrencilere para ödülü verilecek. Ayrıca, olimpiyat takımlarında yer alarak üniversitelerin doğa bilimleri, mühendislik, teknoloji, tıbbi veya tarımsal bilimlerden birine kayıt yaptıran öğrenciler de TÜBİTAK'ın üniversite lisans bursiyeri olmaya hak kazanacak.

Olimpiyat takımlarına seçilen öğrenciler ÖSS'ye girdikleri yıl, bir defaya mahsus olmak üzere uluslararası yarışmada aldıkları derecelerle orantılı ek katsayı uygulamasından; bu olimpiyatlarda altın, gümüş veya bronz madalya kazananlar ise üniversitelere sınavsız yerleştirilme olanaklarından yararlanacak.

Uluslararası Bilim Olimpiyatlarına öğrencileri hazırlamak amacıyla, ''Yaz Okulu'' ve ''Kış Okulu'' etkinlikleri her yıl TÜBİTAK tarafından düzenleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler