Mitchell İsrail'de

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, İsrail'e gitti. Mitchell, "ABD, kalıcı bir barış sağlanması yolunda faal ve mücadeleci tavrını sürdürecektir" dedi.

Yayınlanma: 30.01.2009 - 13:07
Abone Ol google-news

ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, ülkesinin savaş bölgesinde kalıcı bir barışın sağlanması için "faal ve mücadeleci" bir şekilde çabalarını sürdüreceğini bildirdi.

Bölgedeki temaslarını sürdüren Mitchell, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'ye gönderilecek gıda maddeleriyle dolu hangarlarını ziyaret ettikten sonra Kudüs'te yaptığı açıklamada, "ABD, İsrail ve Filistinliler ile İsrail ve Arap komşuları arasında kalıcı bir barış sağlanması yolunda faal ve mücadeleci tavrını sürdürecektir" diye konuştu.

Gazze ve İsrail'in güneyindeki trajik şiddetin, barışın sağlanmasının gerekliliğini yeniden anımsattığını söyleyen Mitchell, BM ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile sivil toplum kuruluşlarının 40 milyon dolarlık yardımına ek olarak, ABD'nin Gazze'ye 20,3 milyon dolar tutarında gıda ve tıbbi malzeme yardımı yapacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler