Mersin'de işçi eylemi

Mersin Limanı'nda yükleme, boşaltma ve nakliye işlerini yapan taşeron firmada çalışırken işten çıkarıldıkları iddiasıyla liman (A) kapısı önünde eylemlerini sürdüren işçilere, sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 12:58
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen Mersin Şube binası önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerine mensup bir grup, İstiklal Caddesi ve İsmet İnönü Bulvarı güzergahını izleyerek, liman işçilerinin bulunduğu yere yürüdü.

Grup burada, özelleştirildikten sonra PSA-Akfen ortak girişimi bünyesindeki Mersin International Port (MIP) tarafından işletilen Mersin Limanı'nda yükleme, boşaltma ve nakliye işlerini yapan bir firmada çalışırken ekonomik durgunluk ile iş hacimlerinde meydana gelen düşüş iddiasıyla işten çıkarılan 77 işçi ve ailelerinin sürdürdükleri eyleme destek verdi.
 

Eylem 26. gününüde

Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri (TÜMTİS) Genel Sekreteri Gürel Yılmaz, grup adına yaptığı açıklamada, çıkarılan işçilerin 6 Ocaktan itibaren eylemlerine başladıklarını hatırlattı.
Mücadelelerinin 26. güne girdiğini belirten Gürel, ''Sesimizi hem alt işveren hem üst işveren tarafından daha güçlü duyurmak için işten çıkarılanların aileleri ile bir araya geldik'' dedi.

İlk etapta 61, son 1 hafta içerisinde de 16 işçinin işten çıkarıldığını iddia eden Gürel, bu süreçten sonra 3 Şubat 2009'da sözleşmeleri dolacak 5 işçiye daha yapılan tebligatta sözleşmelerinin yenilenmeyeceğinin belirtildiğini açıkladı.
Gürel, sorunun çözümü için adım atılmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu:

''Sorunun çözümü üyelerimizin yeniden işe alınmalarından geçiyor. Üyelerimizin tek suçu sendikaya üye olmaları. Mersin Limanı'nda bugün kaos yaşanıyor ve hizmetler aksıyor. Limanı işleten firma ile taşeron firma karşı karşıya getirilmeye, işçiler birbirine düşürülmeye çalışılıyor. Limanda tasvip etmediğimiz olayların yaşanma ihtimali giderek artıyor. Bu olaylar yaşanırsa sorumlusu biz değil, bu durumu yaratanlar olacaktır.''

KESK Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya da, işçilerin sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, ''Bu işçilerin hepsi, haklı bir mücadele veriyor. Bu nedenle liman işçisi arkadaşlarımız, tekrar işlerinin başına dönene kadar desteğimizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Destek vermek üzere gelen grup daha sonra dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler