"Sayın Başbakan, anladık; aslansınız, kaplansınız, kabadayısınız"

DSP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, asıl büyük krizin seçimlerden sonra geleceğini iddia etti ve "Sayın Başbakan, anladık; aslansınız, kaplansınız, kabadayısınız, üstelik bir yerlerin 'fatihi' de oldunuz da. Katlanarak büyüyen işsizliğe, açlığa, intiharlara, özetle şu derin ekonomik krize nasıl bir çözüm bulacaksınız?" dedi.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 12:55
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, yaptığı açıklamada, gündemin birinci maddesinin ekonomik kriz olduğunu ifade etti ve şöyle dedi:

"Sayın Başbakan sakinleştiyseniz, biraz da ülkemizin gerçek gündemini konuşalım. Gündemin birinci maddesi ekonomik krizdir. Açlıktır, işsizliktir, geçim sıkıntısıdır! Ve genel durum ne yazık ki çok kötüdür. O kadar çok kötüdür ki, bunları kabadayılıklarla çözemezsiniz. Siz hükümetin başısınız; zaman zaman hatırladığınız ve hatırlattığınız gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanısınız. İnsanlarımız endişeli, piyasalar rahatsız... Tuzu kuruların dışında hemen herkes sıkıntı içinde. Herkes kara kara düşünüyor. Krizin yarattığı sıkıntılar insanlarımızı ölüme kadar götürüyor... Son haberlere göre, iki işadamı daha ekonomik kriz nedeniyle borçlarını ödeyemez hâle geldiği için intihar etti. Ekonomistler, büyümedeki hızlı düşüşün ve artan işsizliğin sosyal faturasının seçimlerden sonra daha fazla hissedileceğini söylüyorlar. Ekonomistlere göre, 29 Mart'tan sonra işsizlik yüzde 20 artacak. Her sorun, her sıkıntı daha da büyüyecek. Dolayısıyla asıl büyük kriz seçimlerden sonra gelecek."

Milletin derdinin monşerlik tartışması olmadığını ifade eden DSP'li Yağız, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Sayın Başbakan! Genel Başkanımız Sayın Zeki Sezer sizi tam bir yıl önce uyarmıştı: "Ülkemizde üstü kapalı, adı konulmamış bir ekonomik kriz yaşanıyor. Acilen şu şu önlemleri alın" demiş ve önerilerini tek tek sıralamıştı. Sizse "Bize bir şey olmaz" diye yanıt vermiştiniz. Ama bize bir şeyler oldu Sayın Başbakan. Hem de çok kötü şeyler oldu; olmaya da devam ediyor... Dahası, daha da kötü şeyler olacak. Anladık, aslansınız, kaplansınız, kabadayısınız, üstelik bir yerlerin "fatihi" de oldunuz... Da, bu sorunlara, bu sıkıntılara, katlanarak büyüyen işsizliğe, açlığa, intiharlara, özetle şu derin ekonomik krize nasıl bir çözüm bulacaksınız? Bırakınız gündem karartmayı. Milletin derdi monşerlik tartışması falan filan değil. Milletin derdi; aşı, işi, ekmeği. Ki şimdi aşını da işini de ekmeğini de kaybediyor. Siz asıl gündeme dönün Sayın Başbakan! Herkes sizin çocuğunuz gibi gemi, pardon gemicik sahibi değil! Bırakınız gemiyi, gemiciği; milletin tutunacak bir dalı bile yok!"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler