Anavatan amblemini değiştirdi

Anavatan Partisinin tüzük kongresi Genel Başkanı Salih Uzun başkanlığında gerçekleştirildi. Kongrede, logo değiştirme kararı alındı. Anavatan Partisi'nin logosu, beyaz zemin üzerine sarı petek şeklinde Türkiye haritası, sarı ve beyaz renkli arı ve kırmızı harflerle yazılı ''Anavatan Partisi 1983'' oldu.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 13:44
Abone Ol google-news

Anavatan amblemini değiştirdi. Parti Genel Başkanı Salih Uzun, partinin aslına dönme süreci yaşadığını söyledi.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından kongrenin divan başkanlığına eski bakanlardan Oltan Sungurlu seçildi.

Oluşturulan tüzük komisyonunun çalışmalarını tamamlamasının ardından partinin ambleminin, küçük değişikliklerle 1983'teki haline döndürülmesine ilişkin teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Böylece Anavatan Partisi'nin logosu, beyaz zemin üzerine sarı petek şeklinde Türkiye haritası, sarı ve beyaz renkli arı ve kırmızı harflerle yazılı ''Anavatan Partisi 1983'' oldu.
Sungurlu, değişikliğe ilişkin, ''Bu eskiye dönüş değil, özümüze dönüştür'' dedi.

Genel Başkan Uzun ise yapılan logo değişikliğiyle partinin kimliğini, dününü, bugününü ve yarınını temsil eden, geçmişle bağlarının en değerli sembolünü, emanetini yeniden kazandıklarını ifade etti.

''Arıyı Türkiyesi ile ANAVATAN'ı özü ile buluşturduk'' diyen Uzun, Anavatan Partisi'nin bugün aslına dönme süreci yaşadığını söyledi. Uzun, ''Ben ve siz, hepimiz el ele verip, ANAVATAN'ı özüne döndürüyoruz. Bu öze dönüş, bir arınma sürecidir'' dedi.
Partiyi yeniden yapılandıracaklarını, ''Özal fikriyatı''ndan ilham ve referans alarak ama onu da aşarak, Türkiye'nin önüne yepyeni bir vizyon koyacaklarını belirten Uzun, ''Türkiye'yi ANAVATAN zihniyeti ile yeniden buluşturacağız. Bunu, büyük bir azimle, inanmışlıkla, sabırla yapacağız. Son yıllarda kurumsal tarihimizin en büyük inişini yaşadık. Sizi temin ediyorum ki el ele verirsek inanırsak bundan sonrası tırmanış olacaktır'' diye konuştu.


Başbakan iyi yaptı

Davos'ta İsrail Başbakanı Şimon Peres ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginliğe de değinen Uzun, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na karşı kabul edilemez bir tavır sergilendi. Başbakan da karşılık verdi. İyi de yaptı. Doğrusunu yaptı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler