"Ergenekon bir sindirme operasyonudur"

İşçi Partisi, (İP) Öncü Kadınlar Genel Başkanı Pınar Gül, ''Ergenekon tertibi'' ile ülkenin yurtseverleri ve komutanlarının susturulmaya, sindirilmeye çalışıldığını belirtti. Gül, Türk ordusunun Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in psikolojik savaşla yıpratılmak istendiğini kaydetti.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 15:18
Abone Ol google-news

İşçi Partisi (İP) Öncü Kadınlar Genel Başkanı Pınar Gül, Attila İlhan Kültür Merkezi'de yapılan İP Öncü Kadınlar İzmir İl Kongresi öncesinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Ergenekon soruşturması ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''Ergenekon tertibi'' ile ülkenin yurtseverleri ve komutanlarının susturulmaya, sindirilmeye çalışıldığını ileri süren Gül, Türk ordusunun Atatürk'ün ve Cumhuriyetin yılmaz koruyucuları oldukları için bir psikolojik savaşla yıpratılmak istendiğini savundu.

Gül, parti olarak yerel seçimlerde belediye başkanlıkları ve meclisleri için aday çıkarmama, bunun yerine AKP ve DTP dışındaki partilerden seçilebilecek durumdaki adayları destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Pınar Gül, yerel seçimlerde il genel meclisi üyelikleri için ise başta öncü kadınlar olmak üzere aday çıkartacaklarını belirterek, diğer partilere kadın adayları olmadığı için ''kırmızı kart'' gösterdiklerini açıklayan tüm kadın sivil toplum örgütü yöneticilerini, İP listelerinden seçime girme çağrısında bulundu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler