'Demokrasi dünyanın en iyi rejimidir diyemeyiz'

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''Demokrasi dünyanın en iyi rejimidir diyemeyiz ama en az zararlı, bugüne kadar bulunabilmiş en iyi rejim diye düşünülüyor'' diye konuştu.

Yayınlanma: 31.01.2009 - 19:41
Abone Ol google-news

Karabağlar Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD),  Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy'un katıldığı törenle açıldı.

Bakan Vecdi Gönül, açılışta yaptığı konuşmada, Karabağlar'ın Türkiye genelinde yeniden ilçe olan 46 yerleşim bölgesinden biri olduğunu, İzmir Valiliği döneminden beri Karabağlar'ı yakından bildiğini söyledi. Karabağlar'a artık bir kaymakamın atandığını ve bugün bir sivil toplum örgütünün de burada açıldığını belirten Bakan Gönül, şöyle devam etti: ''Demokrasi, dünyanın en iyi rejimidir diyemeyiz ama en az zararlı, bugüne kadar bulunabilmiş en iyi rejim diye düşünülüyor. Vakti ile doğrudan demokrasi vardı, yani insanlar kendini idare edecekleri doğrudan seçerlerdi. Mesela Roma'da, Yunanistan'da 4 Halife döneminde böyleydi, kısıtlı insanlar seçebilirdi. Roma'da Roma vatandaşları, Atina'da Atina vatandaşları, 4 Halife döneminde de Bedir savaşına katılanlar seçerlerdi, herkesin katılması mümkün değildi. Herkesi katma noktasına gelince, ülkeler genişleyince temsili demokrasiye geçildi. Temsili demokrasiye geçilince insanların sesinin duyulmasında, temsil edenlere sesini duyurmasında teşkilatlanılmak mecburiyeti hasıl oldu. Öncüleri ilk Amerika'dadır. 19. yüzyılda Amerika başarısını, sivil toplum örgütlerinin, kendilerini idare edenlere, belli kesimlerin duygu, düşünce, yerine göre menfaatlerini en sağlıklı şekilde ulaştırmasına bağlıyor.''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında, Karabağlar'ın hem nüfus hem toprak alanı açısından İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olduğunu, yerelde kalkınmanın ancak yerel yönetimlerle gerçekleşebileceğini ifade etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler