Topbaş'tan usulsüzlük

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Süper Lig’deki profesyonel spor kulubünü Belediye Yasası’na aykırı biçimde fonladığını, amatörleri kulüplere yardım yaptım beyanının faturularının ise gönderilmediğini vurguladı. Sayıştay, Büyükşehir’den İstanbul B.B. Kulübü’ne Spor’a yasaya aykırı yardımın gerekçesini sordu.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 08:51
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kendi profesyonel Spor Kulübüne mevzuata aykırı biçimde bütçesinden 9 milyon 54 bin TL aktardığı ortaya çıktı. Sayıştay sorgusunda, Büyükşehir Belediyesi Yasası ve Belediye Yasasına göre belediyelerin ancak amatör spor kulüplerine destek verebileceklerinin düzenlendiğine işaret edilerek, harcamanın faturalandırılması istendi.

Sayıştay, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2007 yılına yönelik inceleme ve denetiminde birinci ligdeki Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneğine mevzuata aykırı biçimdeaktarımyapıldığını belirledi. Sayıştay sorgusunda, Profesyonel bir kulüp olarak faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü Derneğine belediye bütçesinden para yardımında bulunulduğu tespit edilmiştir dendi. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Yasasının 7. maddesinde, ... gerektiğinde amatör spor kulüplerine malzeme vermek ve gerekli desteği sağlamak, amatör takımlar arasında spor müsabakaları düzenlemek, yurtiçi ve yurtdışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclis kararıyla ödül vermekhükmünün yer aldığı anımsatıldı.

Tesislere aktarıldı

Hem Büyükşehir hem de Belediye Yasası irdelenirken, yasalar çerçevesinde profesyonel kulüplere ödemelerin yapılmasının mümkün görülmediğine işaret edildi.

İncelenen yardımlara ilişkin Belediye Meclisi kararlarında yapılan yardımın amatör branşlarda kullanılması kaydıylayapılmasının öngörüldüğü belirtildi. Buna karşın mevzuata aykırı fonlama şöyle anlatıldı:

Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulubü Başkanı Göksel Gümüşdağ imzasıyla gönderilen kulüp yevmiye defterinin incelenmesinden amatör branşlara yapılan yardımların (güreş, voleybol, masa tenisi gibi) dışında kulüp genel giderleri, kulüp merkezi giderleri, Langa Tesis giderleri, Balat Tesis giderleri, Bayrampaşa Tesis giderleri, ödenen vergiler ve ödenen KDV gibi gider kalemlerinin de olduğu tespit edilmiştir. Ancak bu giderlerin kanıtlayıcı belgeleri (fatura gibi) tarafımıza gönderilmemiştir. Bu nedenle toplam 9 milyon 53 bin 894.89 TLlik yardımın amatör kulüplerde kullanıldığının belgelendirilmesi...

Sayıştay, Büyükşehir Belediyesi Yasası ile Belediye Yasasına aykırı olarak profesyonel bir kulüp olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübüne para yardımında bulunulmasının nedenlerinin açıklanmasını istedi. 2007 yılı içerisinde dört ayrı emir belgesiyle aktarımın yapıldığına işaret edilirken, belirlenen 9 milyon 54 bin TLlik kamu zararının sorumluları olarak İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı ile Genel Sekreter Yardımcısı gösterildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler