Obama'nın 'gizli' saati Tahtakale'de 50 TL

Barack Obama'nın kullandığı ve gizli servisin armağan ettiği iddia edilen kol saatiyle ilgili olarak muamma sürüyor. Görünüşte hiçbir özelliği olmayan basit bir saat gibi duran saatin gizli özellikleri olabileceği düşünülüyor. Öte yandan Türkiye'deki saat üreticileri, talebe göre yaz aylarında saatin benzerini Türkiye'de 50 lira seviyelerinden satışa çıkarabileceklerini kaydetti.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 10:42
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama'nın basına yansıyan kol saatiyle ilgili şüpheler sürüyor. Sirkeci ve Tahtakale'de Jag Gray 6500 olarak adlandırılan modeldeki saati daha önce duyan, tanıyan çıkmazken, esnafın genel kanısı Amerikan gizli servisinin hediyesi saatin temel fonksiyonlarının dışında da gizli özellikleri olabileceği yönünde... 

 

Saatte gizli servis izi

Sirkeci'de uzun yıllardır saat işiyle geçimini sağlayan esnaf ve sektör temsilcilerinin görüşünü alan Daniel Klein Satış Müdürü Fatih Akgül, Obama'nın kullandığı saatin, görünüşte hiçbir özelliği olmayan basit bir saat gibi durduğunu anlattı.

Obama'nın deri kayışlı saat tercihinin şaşırtıcı olduğunu kaydeden Akgül, deri kayışın genellikle ucuz saatlerde kullanıldığını, üst düzey yönetici ya da varlıklı kişilerin metal kordonlu saat kullandığını savundu. Akgül, ''Bu saatte deri kayış kullanmalarının nedeni, eğer gizli birtakım özellikler kullanılmışsa, bunu deri kayışta daha rahat yapabilirler. Deri'nin teri emme özelliği vardır. Belki de Obama'nın terinden, vücudundaki değişiklikleri izleyebileceklerini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

Saatin ayrıca, takip edilme, ses dinleme gibi özellikleri de olabileceğini belirten Akgül, Amerikan gizli servisinin, saati Çin'de değil İsviçre'de yaptırmış olabileceğini anlattı.

 

Tahtakale'ye düşerse 50 TL'den satılacak

Akgül, saatin üzerinde marka kullanılmadığına dikkati çekerek, ''Saate baktığımızda, hiçbir özelliği olmayan bir saat gibi görünüyor. Bu saat, eğer marka değeri olan bir saat olsa, maliyeti en çok 60-70 dolar olur. Yaz aylarında gelen talebi değerlendireceğiz. Bu yönde bir talep olursa eğer, bu saati Türkiye'ye getirip, yaklaşık 50 liradan satabiliriz'' şeklinde konuştu.

 

Jay Gray 6500

Geçtiğimiz günlerde, basında Başkan Obama'nın Beyaz Saray'a geldikten sonra Tag Heuer yerine Jag Gray 6500 model olarak bilinen daha ekonomik bir saat kullanmaya başladığına ilişkin haberler yer almıştı.
 

Çin'de üretilip 200 dolardan satıldığı iddia edilen saatin Başkan Obama'ya gizli servis tarafından armağan edildiği, saatin içinde de Secret Servise ibaresi bulunduğu yazılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler