Sezer: Erdoğan'ın Davos'taki çıkışını yerinde

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki çıkışının yerinde olduğunu, ancak bu çıkışın devamının da gelmesi gerektiğini söyledi. Sezer, ''İsrail'in Gazze'de yaptıklarına geç de olsa tepki gösterenler, Irak'ta 1 milyon Müslüman öldürülürken neredeydi?'' diye de sordu.

Yayınlanma: 01.02.2009 - 12:40
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Kayseri İl Başkanlığı'nca bir düğün salonunda düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tepkisini yerinde bulduklarını ifade etti.

Filistin halkına katliam uygulayan İsrail'e bir cevap verilmesi gerektiğini belirten Sezer, şunları kaydetti: ''İçimiz yanıyor. Filistin'de, Gazze'de masum çocuklar, insanlar öldürülüyor. Buna çok ciddi tepki gösterilmeli ve katliamı durduracak önlemler alınmalı. Bu anlamda Başbakan'ın Davos'taki çıkışı yerinde ama o çıkışın devamı da gelmeli. Devamı gelmezse Başbakan sergilediği sahte kabadayılıkla kalır. Bu durumda, oradaki çıkışı seçim yatırımı olarak anılır ki Türk halkı buna hiç prim vermez''

İsrail'in Filistin'de uyguladığı katliama sessiz kalmanın mümkün olmadığını vurgulayan Sezer, ''İsrail'in Gazze'de yaptıklarına geç de olsa tepki gösterenler, Irak'ta 1 milyon Müslüman öldürülürken neredeydi?'' dedi.

ABD'nin Irak'a girmesine en sert tepkiyi merhum genel başkanları Bülent Ecevit'in gösterdiğini ve bugün iktidarda olanlar tarafından acımasızca eleştirildiğini belirten Zeki Sezer, ''Şimdi Davos'ta çıkış yapanlar, Irak'ın işgal edilmesine ve 1 milyon Müslümanın öldürülmesine sessiz kaldı. Şu an Orta Doğu'daki karmaşanın müsebbibi de o sessiz kalanlardır'' diye konuştu.

 

"Devlet adamı olsun yeter"

Başbakan Erdoğan'ın Davos dönüşünde düzenlediği basın toplantısında, Dışişleri diplomatlarına yönelik sözlerini de eleştiren Sezer, ''Monşer olmak istemediğini söylüyor ve onları yadırgıyor. Zaten kimse Başbakandan diplomat olmasını istemiyor. Başbakan olsun, devlet adamı olsun yeter'' dedi.

Devlet adamı olmanın başka meziyetler gerektirdiğini belirten Zeki Sezer, şöyle devam etti:
''Devlet adamı olmak, sahte kabadayılıkla olmaz. Dik duruş sergilemekle ve şartlarını kabul ettirmekle olur. Devlet adamı denildiğinde Sayın Ecevit aklımıza geliyor. Dik duruşlu ve şartlarını kabul ettirmeyi bilen örnek devlet adamıydı Sayın Ecevit. Yineliyorum, Davos'taki çıkışın devamı da gelmeli, gereği yapılmalı. Devlet adamlığı bunu gerektirir''
 

"Ülkeyi kutuplaştırdılar"

AKP iktidarının adına yakışır yönetim sergileyemediğini iddia eden Sezer, ''Partinin adı ak ama ülkenin üzerine kara bulut gibi çöktüler'' diye konuştu.

İktidarda bulunanların Türkiye'yi kutuplaştırdığını kaydeden Zeki Sezer, şunları söyledi:
''Ülkeyi Türk-Kürt, Alevi-Sünni, başı açık-kapalı, laik-antilaik diye kutuplaştırdılar. Birileri de çıkıp Atatürk'ü sahiplenmek istiyor. DSP olarak bizim kapımız herkese açık. DSP olarak demokratik laik cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Toplumda bu ayrımcılığı yapanların yüreği yetiyorsa işsizliği önlesinler, ekonomiyi düzeltsinler, halkı bütünleştirsinler. Bütün bunları yapacak tek adres DSP'dir''

DSP Genel Başkanı Sezer, 29 Mart yerel seçimleri için çok hızlı çalıştıklarını, soruşturma geçirmeyen ve modern belediyecilik yapan yerlerin başında DSP'li başkanların bulunduğunu vurgulayarak, ''DSP'li belediye başkanlarıyla gurur duyuyorum. İşte Eskişehir çok güzel bir örnek. Bütün Türkiye ve dünyaya örnek oluyor. Çünkü şeffaf ve halka hizmet için çalışılıyor. DSP'li belediyelerin koridorlarında ihale takipçileri gezemez'' dedi.

Sezer, daha sonra partisinin Kayseri'deki belediye başkan adaylarını tek tek kürsüye davet ederek tanıttı, partisine yeni katılanlara rozet taktı. Öte yandan, Zeki Sezer, belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı öncesinde Hacı Bektaş Kültür ve Dayanışma Vakfı Kayseri Şubesini ziyaret etti. Sezer, buradaki konuşmasında, Hükümetin Alevi açılımını eleştirerek, ''Alevileri ve Kürtleri bu topraklarda azınlık olarak tanıttılar. Bu çok yanlış'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler