Kanada'nın en uzun üniversite grevi sona erdi

Kanada'da York Üniversitesi'nde öğretim üyelerinin 84 gündür devam eden grevi sona erdi. Yönetim, öğrencilere okula dönmeleri için 5 günlük süre tanıdı. Buna göre 5 Şubat'tan sonra derslere girmeyenler yok yazılacak.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 08:38
Abone Ol google-news

Kanada'nın öğrenci sayısı bakımından üçüncü büyük üniversitesi olan York Üniversitesi'nde öğretim üyelerinin 84 gündür devam eden grevi, eyalet hükümetinin müdahalesiyle sona erdi.

Üniversite yönetiminden yapılan açıklamada, öğrencilerin zaman kaybını telafi etmek için 7 günlük "Okuma Haftası" tatilinin kaldırıldığı ve akademik yılın Haziran ayının 2'sine kadar uzatıldığı belirtildi.

Yönetim, öğrencilere okula dönmeleri için 5 günlük süre tanıdı. Buna göre 5 Şubat'tan sonra derslere girmeyenler yok yazılacak.

York Üniversitesi'nde görev yapan 3 bin 300 öğretim üyesinin bağlı olduğu CUPE 3903 Sendikası, üniversite yönetimiyle yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması üzerine 6 Kasım 2008 tarihinde grev başlatmıştı. 84 gün süren grev, Kanada'nın bugüne kadar kayıtlara geçen en uzun süreli üniversite grevi oldu. Grev, Ontario Eyalet Meclisinde kabul edilen bir kanunla sona erdirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler