Haaretz: Türkiye ve İsrailli yetkililer görüşüyor

Haaretz gazetesi, İsrail Başbakanı Olmert'in danışmanı Şalom Turjeman'ın, gerginlikleri azaltmak amacıyla Başbakan Erdoğan'ın bir yardımcısı ile görüşmeler yaptığını yazdı. İsrail Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye konusunda yapılan konuşmaları da aktaran Haaretz, Başbakan Olmert'in, "Aramızdaki bağlar önemlidir" dediğini yazdı.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 08:49
Abone Ol google-news

İsrail'in büyük gazetelerinden Haaretz, "İsrail ve Türk yetkilileri, Gazze operasyonuna ilişkin gerginlikleri azaltmak için görüşmeler yapıyor" başlıklı haberinde "İsrail ve Türk yetkilileri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarından sonra iki ülke arısında gerginlikleri azaltmak için sahne arkasında görüşmeleri yapıyor" diye yazdı. Gazete şöyle devam etti: "Başbakan Ehud Olmert'in danışmanı Şalom Turjeman'ın, Kudüs ile Ankara arasındaki ilişkileri iyileştirmek amacıyla Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yardımcısı ile görüşmeler yaptığı belirtiliyor."

 

"Krizi derinleştirme niyetimiz yok"

Gazeteye konuşan İsrail Başbakanlık Bürosundan bir kaynak da, "İsrail'in krizi derinleştirme niyeti yok ve durumu sakinleştirmeye çalışıyoruz. Türkiye ile ilişkiler her iki ülke için bir stratejik kazanç ve böyle kalması çıkarımıza" dedi. Haaretz de, iki ülke arasındaki ilişkilerin, Başbakan Erdoğan'ın geçen Cuma günü Davos'daki Gazze panelini terk etmesi üzerine en düşük düzeyine indiğini öne sürdü.
 

İsrail Bakanlar Kurulu toplantısındaki konuşmalar

Bu arada, Haaretz, İsrail Bakanlar Kurulu'nun Pazar günü yaptığı haftalık toplantısında yapılan konuşmaları da aktardı. Haaretz'e göre, toplantı sırasında Olmert ilk defa Türkiye ile "bozulan ilişkiler"e değinerek "Türkiye'nin göz önümne alması gereken kendi iç siyasi konuları var. Seçim arifesindeki Müslüman bir ülke. Aramızdaki bağlar önemlidir." Aynı toplantıda konuşan Savunma Bakanı Ehud Barak da "Türkiye, Ortadoğu'da stratejik önemi olan bir ülkedir" dedi. Barak şöyle devam etti: "Türkiye ile geniş ve önemli tarihi bağlarımız var. Gerginlikleri ne kadar erken giderirsek ve terörle nasıl mücadele edileceği konusunda onunla karşılıklı bir anlayışa varırsak o kadar iyi olacak. Türkiye'nin uzun bir süreden beri terör ile mücadele ediyor ve bunu yapma kararlılığını gösterdi. Durumun yatıştırılacağından ve iyi bağların yineleyeceğinden eminim."

Bu arada, Haaretz, haberinde Davos olayından bu yana seyahat acentalarının, İsrailli turistlerin Türkiye'ye yönelik rezervasyonlarını kitle halinde iptal ettiklerini de bildirdiklerini yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler