Işık'tan Çankaya'ya 'Kent Araştırmaları Merkezi'

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık, Çankaya'nın uzun vadeli plan ve programını yapabilmek amacıyla, başta üniversiteler olmak üzere, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Barolar Birliği gibi kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde olacak bir "Kent Araştırmaları Merkezi" kuracaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 09:41
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık yaptığı açıklamada, halkın gündelik hayatını kolaylaştıracak ve kentin geleceğini şekillendirecek projeler üretmek amacıyla bir "Kent Araştırmaları Merkezi" kuracaklarını bildirdi.

Belediyeciliğin günlük hayatı kolaylaştırma görevinin yanında kentin geleceğini de planlaması gerektiğine dikkat çeken Işık, "Burası, kente dair sözü olan herkesin fikrini dile getirebileceği ve proje haline dönüştürülebilmesi için ortak akla katkı sunabileceği bir merkez olacaktır" dedi.

Işık, Merkez'de üniversiteler, TMMOB, TTB ve bağımsız araştırmacıların sorumluluk üstlenerek, kentin geleceğine dair projeler üreteceklerini söyledi. Işık, Merkez hakkında şu bilgileri verdi:

"Yaşadığımız kentlerin sorunları, palyatif çözümlerle geçiştirilmiş, birikmiş sorunlar, kentlerimizi bugününe ve geleceğine ambargo koymuş durumdadır. Belediyelerin birincil görevi, halkın gündelik hayatını kolaylaştırmaksa, ikincisi de, kenti geleceğe hazırlamaktır. Gelecek planı olmayan kentler, bir süre sonra yaşanmaz hale gelmektedirler. Ankara, bunun çarpıcı bir örneğidir. Kentte bir yaşam standardı tutturabilmek için Çankayamızın kısa, orta ve uzun vadeli geleceğini planlamak gerekir. Kentlerimizi ilgilendiren yasalardan kamu kaynaklarının dağılımına, ulaşımdan konuta kadar pek çok alanda gelecek planlaması olmayan kentlerin bir sorunlar yumağına dönüşeceği açıktır. Bunun bilincinde olarak, başkan olmam halinde, 30 Mart sabahından itibaren, bir yandan Çankayalının gündelik hayatını kolaylaştıracak önlemleri alacağız; öte yandan Çankaya'nın uzun vadeli plan ve programını yapabilmek için Kent Araştırmaları Merkezi kuracağız. Burası, kente dair sözü olan herkesin fikrini dile getirebileceği ve proje haline dönüştürülebilmesi için ortak akla katkı sunabileceği bir merkez olacaktır. Bu merkez için başta üniversiteler olmak üzere, TMMOB, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Barolar Birliği gibi Türkiye'nin saygın kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapacağız. Kendilerinden yaşadığımız kente ilişkin sorumluluk üstlenmelerini isteyeceğiz. Aynı şey, bağımsız araştırmacılar için de geçerli olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler