CHP'de Çankaya için karar haftası

CHP'de hafta içinde yapılacak toplantılarla henüz belirlenmeyen, Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Etimesgut ilçelerinin yanı sıra, Isparta Belediye Başkan Adayı ve İzmir Güzelbahçe adayı da tespit edilecek.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 10:36
Abone Ol google-news

Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde adaylarını açıklayan CHP yönetimi, Ankara'nın en önemli ilçelerinden Çankaya için kararını bu hafta verecek. Çankaya için adaylık başvurusunda bulunanların yanı sıra, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok ve MYK Üyesi Ali Kılıç'ın adaylıkları gündemde.

CHP yönetimi 29 Mart yerel seçimleriyle ilgili olarak aday belirleme çalışmalarını bu hafta da sürdürecek. İstanbul ve İzmir'deki adaylarını belirleyen parti yönetiminin merakla beklenen Çankaya adayını ise bu hafta içinde açıklaması bekleniyor.

Parti yönetiminin mevcut başkan Muzaffer Eryılmaz hakkında suç duyurusunda bulunması ve Eryılmaz'a ilişkin hukuk sürecinin devam etmesi CHP'yi, yeni bir isim arayışına yönlendirdi. Kulislerde, yargı lehine karar verse bile Eryılmaz'ın yeniden aday gösterilmeyeceği konuşulurken, Çankaya için CHP Lideri Baykal'ın, partideki dengeleri gözeterek karar vereceği ifade ediliyor.

Çankaya adaylığı için, Bekir Ödemiş, CHP Ankara İl Başkanı Yaşar Çatak, sendikacı Yaşar Seyman, Çankaya Belediyesi Basın Müşaviri Yüksel Işık, Ali Yıldırım, Bülent Tanık, Levent Tosun, Hikmet Tepe, Bülent Gürsoy, Murat Gündüz, Emrullah Eren, Mahmut Bayram, Ali Rıza Yücel, Ufuk Ataç, Muzaffer Eryılmaz başvuruda bulunmuştu.

Öte yandan, adaylık için başvuruda bulunmasalar da CHP Parti Meclisi Üyesi Levent Gök, Çankaya Belediyesi eski Başkanı Doğan Taşdelen, CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, CHP MYK Üyesi Ali Kılıç'ın isimlerde adaylık için kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan, hafta içinde yapılacak toplantılarla henüz belirlenmeyen, Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Etimesgut ilçelerinin yanı sıra, Isparta Belediye Başkan Adayı ve İzmir Güzelbahçe adayının belirlenmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler