Sevigen, Güney'in iddialarına sert çıktı

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen, Tuncay Güney'in CHP ve kendisine yönelik iddialarına yanıt verdi. Sevigen, "Daha önce de dokunulmazlıklarımızın kaldırılmasını istemiştik. İhtiyaç duyulması halinde Güney'in iddiaları konusunda da dokunulmazlığımın kaldırılmasına şimdiden evet diyorum. Bu kişinin, CHP'ye ve bana yönelik iddialarını ciddiye almak mümkün değildir" dedi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 11:46
Abone Ol google-news

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Kanada'ya sığınan Tuncay Güney'in CHP ve kendisiyle ilgili iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. "Bu kişinin, CHP'ye ve bana yönelik iddialarını ciddiye almak mümkün değildir" diyen Sevigen, ihtiyaç duyulması halinde dokunulmazlığının hemen kaldırılmasını istediğini belirtti.

Sevigen açıklamasında şöyle dedi: "Siyasi hayatıma başladığımdan beri laiklik ve demokrasiyi kararlılıkla savundum, Demokrasi ve Cumhuriyetin yaşaması için en çok çaba sarf edenlerden biri oldum. Bu konuda en küçük bir taviz vermedim. Ayrıca hayatım çetelere ve darbecilere karşı mücadeleyle geçti. İster akli dengesi yerinde olsun ister olmasın, demokrasi, laiklik ve cumhuriyet konusunda kimse beni ve CHP'yi yargılayamaz, asılsız, saçma sapan iddialarla ortaya çıkamaz. Böyle bir iddianın ortaya atılması benim ve partimin adının bu tür asılsız iddialarla bir arada anılması beni üzmüş ve rahatsız etmiştir. Daha önce TBMM'de dokunulmazlıklarımızın kaldırılmasını istedik. Bu konuda da herhangi bir ihtiyaç duyulduğunda, dokunulmazlığımın kaldırılmasına hazır olduğumu kamuoyunun bilgisine sunarım" 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler