Yunanistan'da çiftçiler polisle çatıştı

Yunanistan'da hükümetin ''Tarım konusundaki mali destek politikasını'' protesto eden ve traktörleri ile Girit Adası'ndan Pire limanına gelen çiftçiler ile polis arasında arbede yaşandı.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 12:32
Abone Ol google-news

Yunan basın-yayın organları, Girit'te son iki haftayı aşkın bir zamandır yol kapatma eylemleri gerçekleştiren çiftçilerin Atina'da da yolları kapatabilecekleri endişesiyle güvenlik güçlerinin, sayıları bini bulan çiftçileri liman bölgesinde tutmaya çalıştıklarını duyurdular.

Polisin engellemesine karşı çıkan ve traktörleriyle kent merkezindeki Tarım Bakanlığına gitmek isteyen çiftçilere güvenlik birimlerinin göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği belirtilen haberlerde, çiftçilerin ise polise patates, portakal, pet şişe gibi cisimler attıkları kaydedildi. Polisin ancak, traktörlerin tek şerit halinde Tarım Bakanlığına gitmelerine izin vereceği kaydedildi.

Limanın bir anda adeta savaş alanına dönüştüğü, göz yaşartıcı gaz nedeniyle bazı çiftçilerin solunum problemleri yaşadıkları ancak liman bölgesine ambulans girişi için izin olmadığı kaydedildi.

Olaylarda 3 kişinin yaralandığı, 4 kişinin ise gözaltına alındığı belirtilirken, yaralılar arasında, ana muhalefet PASOK Partisinin Girit'in Kandiye kenti milletvekili Maria Skrafnaki'nin de bulunduğu duyuruldu.

Tarım Bakanı Sotiris Hacigakis bir süre önce, ''Tarım sektörüne faizsiz kredilerden oluşan 500 Milyon Avro tutarından bir yardım paketi sunulacağını, bu miktarın verilebilecek en yüksek meblağı teşkil ettiğini'' açıklamıştı. Bu tutarın 220 milyonluk kısmının Şubat sonuna kadar dağıtılmasının planlandığı kaydedilmişti.
Bu açıklamanın ardından eylemci çiftçilerin büyük bölümü protestolarına son verirken, başta Giritli çiftçiler olmak üzere bir bölümü eylemlerine devam edeceklerini açıklamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler