NATO özel temsilcisi Kırgızistan'da

NATO'nun Güney Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi Robert Simmons, Türkiye'nin, NATO ile Kırgızistan arasında çok önemli bir köprü oluşturduğunu söyledi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 15:03
Abone Ol google-news

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e gelen NATO'nun Güney Kafkasya ve Orta Asya özel temsilcisi Robert Simmons, iki günlük çalışma ziyareti çerçevesinde, Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi'nde NATO yayınlarının sergileneceği kütüphanenin açılış törenine katıldı. Törende, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Serpil Alpman ile Büyükelçilik Birinci Katibi Berk Ece de hazır bulundu.

Simmons, törende yaptığı konuşmada, NATO ve Kırgızistan ilişkilerin önemine değinerek, NATO ile Kırgızistan ile ilişkilerin çok başarılı olduğunu ve bunda Türkiye'nin Bişkek'teki Büyükelçiliğinin rolünün olduğunu belirtti.

Simmons, Türkiye'nin NATO ile Kırgızistan arasında çok önemli bir iletişim köprü oluşturduğunu kaydederek, başta Büyükelçi Serpil Alpman'a ve Türk hükümetine şükranlarını dile getirdi.

NATO'nun Orta Asya İrtibat Memuru Tugay Tunçer'e de NATO ve Kırgızistan arasındaki ilişkilerine ivme kazandırmasından ve başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Simmons, bu göreve Evan Dracs'ın getirildiğini anımsattı.

Törende Diplomatik Akademi Müdürü Janat Djamankulov tarafından Simmons'a Kırgız kıyafeti, Büyükelçi Alpman'a da Kırgızistan'ı anlatan bir kitap hediye edildi.

Bu arada Simmons, Başbakan Birinci Yardımcısı Ömürbek Babanov ile bir araya geldi. Simmons'un, yarın da Dışişleri, Savunma, Olağanüstü Hal bakanlıkları ve Sınır Koruma Birliği yetkilileriyle görüşmesi planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler