Ereğli'de çete operasyonu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, çok sayıda tabanca, tüfek, fişek ve mermi ele geçirildi. Operasyonun, çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak,adam öldürmeye teşebbüs, uyuşturucu ticareti, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak ve zimmete para geçirmek gibi çok sayıda suçu kapsadığı ifade edildi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 15:38
Abone Ol google-news

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, Ereğli'de 27 Ocak'ta gerçekleşen ve Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli'nin de tutuklandığı operasyonla  ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, operasyonun çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, adam öldürmeye teşebbüs, adam yaralamak, ihaleye fesat karıştırmak, örgütün propagandasını yapmak, uyuşturucu ticareti, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet almak ve zimmete para geçirmek gibi çok sayıda suçu kapsadığı ifade edildi.

Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, şunlar kaydedildi: ''Operasyonda gözaltına alınan kişilerin ikametleri, iş yerleri ve araçlarındaki aramalarda, çeşitli çap ve markalarda 9 tabanca, 425 tabanca mermisi, 5 kuru sıkı tabanca mermisi, 10 tabanca şarjörü, 3 av tüfeği, 114 av tüfeği fişeği, 1 piyade tüfeği görünümlü yivsiz av tüfeği, 1 bıçak ile çok sayıda bilgisayar, evrak ve dokümana el konuldu. Zanlılar, sorgularının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. 14 kişi tutuklandı.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler