Ensemble Kheops Süreyya'da

Süreyya Operası Klasik Müzk konserlerinde bu akşam saat 20'de Ensemble Kheops konseri var. Konserde, D. Şostakoviç 'Piyanolu Üçlü No.1', G. Gershwin 'Rhapsody in Blue', M. Dürrüoğlu 'In Memoriam', R. Schumann 'Adagio ve Allegro' eserleri seslendirilecek ve F. Schrecker'in 'Der Wind' eserinin Türkiye'de ilk seslendirilişi gerçekleşecek.

Yayınlanma: 10.12.2012 - 19:03
Abone Ol google-news

Her biri çalgılarında uluslararası üne sahip sanatçılardan olușan bir oda müziği grubu olan ‘Ensemble Kheops’, kurulduğu 2006 yılından bu yana değişken geometrisi ile ikili (duo) eserlerden yedililere (septet) kadar çeşitli oluşumlarla, klasik müziğin nadide örneklerinden çağdaş müziğin en çarpıcı yapıtlarına kadar geniş bir yelpazede projeler gerçekleştirmiş ve her defasında çok olumlu kritikler almış, çaldıkları birçok festivale tekrar davet edilmişlerdir. 

Ensemble Kheops”u bu konserde, birçok uluslarası yarışmada ödüllü besteci, piyanist Muhiddin Dürrüoğlu, Eurovision genç müzisyenler yarışması ödüllü Belçikalı çellist Marie Hallynck, BBC genç nesil sanatçısı Belçikalı klarnetçi Ronald Van Spaendonck’tan oluşan kurucu üyeleri ile onlara daha sonra katılan “Monte - Carlo Master of Masters Yarışması” 2010 birincisi Rus kemancı Graf Mourja ve kornoda dünyanın en iyi isimlerinden Fransız Hervé Joulain temsil edeceklerdir. Şu anda Brüksel Kraliyet Konservatuvarı’nda Oda Müziği profesörü olan Dürrüoğlu bu konserde piyanistliğinin yanı sıra besteci olarak da karşımıza çıkacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler