BM, Gazze için maddi destek arıyor

Birleşmiş Milletler, Gazze'deki acil yardım çalışmalarını karşılayacak 613 milyon doların bulunması için uluslararası topluma başvuruda bulunurken, İsrail'den de sınır geçiş noktalarını açmasını istedi.

Yayınlanma: 02.02.2009 - 16:04
Abone Ol google-news

BM Genel Sekreteri'nin insani işlerden sorumlu yardımcısı John Holmes tarafından BM'nin Cenevre'deki merkezinde bulunan diplomatlara yapılan başvuru, Gazze'de önümüzdeki 9 ay boyunca 1,4 milyon kişiyi hedef alan yardımları içeriyor.

Holmes, Gazze'de çatışmaların durmuş olmasına rağmen, halkın yaşamlarını yeniden kurmayı ve yıkımdan kurtarmayı hedefleyen bu zor bir görevin yalnızca bir başlangıç olduğuna dikkat çekti.

Genel Sekreter Yardımcısı Holmes, bu konudaki projelerini gıda ve içme suyu sağlama, sağlık ve eğitim hizmetlerini iyileştirme ve acil onarım çalışmalarına destek olarak tanımladı.
John Holmes, ayrıca İsrail'e de, insani yardım ürünleri ile yardım görevlilerinin Gazze'ye serbest geçişine izin vermesi çağrısında bulundu. Bu arada, Oxfam uluslararası yardım kuruluşu, ilave yardım paralarının Gazze'deki insani krizi çözmeyeceğine dikkati çekti.

Oxfam yöneticisi Jeremy Hobbs, "Bağışçı ülkelerin çek defterlerini açmaları yeterli değil, sınır geçişlerini açması için İsrail'e baskı yapmaları ve yardım paralarının etkili bir şekilde kullanıldığından emin olmaları gerek" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler