İran ilk yerli uydusunu başarıyla fırlattı

İran, ilk yerli haberleşme uydusunu başarıyla fırlattı. İran bilim adamı ve mühendislerin imzasını taşıyan "Ümit" adlı haberleşme uydusunun, 24 saatte 15 kez dünyanın etrafında döneceği ve her turda yerden iki kez kontrol edilip yönlendirileceği kaydedildi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 08:43
Abone Ol google-news

İran'ın, ilk yerli haberleşme uydusunu başarıyla fırlattığı bildirildi. Devlet televizyonunun haberine göre, İranlı bilim adamı ve mühendislerin imzasını taşıyan "Ümit" adlı haberleşme uydusu, bugün erken saatlerde "Sefir-2" adlı uydu taşıyıcısıyla fırlatıldı.

Yörüngeye yerleştiği açıklanan uydunun 24 saatte 15 kez dünyanın etrafında döneceği ve her turda yerden iki kez kontrol edilip yönlendirileceği kaydedildi.

İran Havacılık ve Uzay Ajansı tarafından yüksek teknoloji ürünüyle yapılan hafif türdeki uydunun 27 kilo gram olduğu belirtildi.

Haberleşme uydusunun, 2 frekans bandı ve 8 antenle yeryüzüne bilgi göndereceği ve yeryüzünden bilgi toplayacağı açıklandı.

"Sefir" adlı ilk yerli uydu taşıyıcısını 17 Ağustos 2008'de başarıyla fırlatan İran, 2020'ye kadar ilk astronotunu uzaya göndereceğini açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler