TEZ-KOOP-İŞ'ten işçi çıkarmalara tepki

Tez-Koop-İş Sendikasında ''yeniden yapılanma'' kapsamında 3 kişinin işten çıkarılması protesto edildi. Sendika genel merkezi önünde toplanan işçi ve ailelerine, bazı sendika üyeleri de destek verdi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 12:41
Abone Ol google-news

Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası ''yeniden yapılanma'' kapsamında 3 kişinin işten çıkarılmasını protesto etti. Sendika genel merkezi önünde toplanan işçi ve ailelerine, bazı sendika üyeleri de destek verdi. Sendikanın 4 No'lu Ankara Şube Başkanı Ekrem Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, sendikanın 3 çalışanının ''hiçbir gerekçeli nedene dayandırılmadan'' işten çıkarıldığını savundu.

Erdoğan, sendikacılıkta böyle bir uygulamanın savunulamayacağını dile getirerek, bunun sendikacı kimliği ile bağdaşmadığını belirtti. Bu hatadan bir an önce dönülmesi gerektiğini belirten Erdoğan, işten çıkarılan 3 kişinin geri alınmasını talep etti.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra, Sendika Genel Başkanı Gürsel Doğru'nun daveti üzerine genel merkeze girdiler. Doğru, makamında işçiler ve sendika üyeleriyle görüşerek, sendikanın yeniden yapılandırıldığını ve bu nedenle personel konusunda yeni bir düzenlemeye gittiklerini söyledi.

İşten çıkarılanlarla ilgili bir ön yargının söz konusu olmadığını ifade eden Doğru, sendikada ''işçi kıyımı'' olarak algılanabilecek herhangi bir durum yaşanmadığını kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler