"Tartışmalar daha seviyeli olmalı"

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, Cumhuriyet Meclisi'nde dün Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı ile Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş arasında çıkan tartışmaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Erçakıca, Meclis'teki çalışmaların daha verimli olabilmesi için, siyasilerin daha saygılı bir dil kullanmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 13:13
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca'ya, düzenlediği haftalık basın brifinginde, Cumhuriyet Meclisi'nin dünkü oturum sırasında kürsüde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı'ya, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ın laf atmasıyla yaşanan gerginlik ile ilgili görüşleri soruldu.

''Meclisin saygınlığını korumak bakımından daha seviyeli tartışmaların olmasına ihtiyaç olduğunu'' ifade eden Erçakıca, şunları söyledi: ''Tartışmalar daha seviyeli olmalıdır. Tabii Meclis, halk iradesinin temsil edildiği yerdir, dolayısıyla buna karar verecek olan seçmenlerdir. Zaten bir seçim dönemine de girmiş bulunuyoruz, takdir halkındır, seçmenindir. Dolayısıyla biz Cumhurbaşkanlığından çok da ayrıntılı yorum yapma hakkına ve şansına sahip değiliz. Ama siyasiler arasındaki diyaloğun verimli olabilmesi için, Meclisteki çalışmaların verimli olabilmesi için daha saygılı bir dil kullanılması elzemdir, zorunludur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler