"Bindirimi piyasa, indirimi Tayyip Bey yapıyor"

DSP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, doğalgazda yapılan indirimin Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklamasını eleştirdi.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 13:40
Abone Ol google-news

DSP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, yaptığı açıklamada, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan öyle şeyler, öyle konuşmalar yapıyor ki, akılları zorlamakta hiç de zorlanmıyor. Mesela bir ürüne zam yapılırken bunu piyasa koşullarının belirlediğini söylüyor, ama sıra indirime gelince Sayın Başbakan hemen ortaya çıkıp bizzat açıklıyor. Yani bindirimi piyasa, indirimi Tayyip Bey yapıyor" dedi.

Başbakan'ın doğalgaz indirimini açıklarken, "Zam yapıldığı anda felaket tellalları ortaya çıkıyor. Şimdi dünyadaki gelişmeler olumlu. Acaba felaket tellalları ne diyecek, diye onu da merak ediyorum" dediğini hatırlatan Yağız, "Dahası, benzeri ve daha ileri suçlayıcı ifadelerini partisinin bugünkü TBMM Grubu toplantısında da sürdürdü. Her zamanki gibi kendisini haklı çıkarmak istemenin telaşı içinde hareket etti" dedi.

Yağız, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:  "Doğalgazdaki indirimi gerçekte siz mi yaptınız, yoksa dünyadaki olumlu gelişmeler mi sağladı? Dünyadaki olumlu gelişmeler sağladıysa bunda sizin rolünüz ne kadardır? Yapılan indirim, kaşıkla verip kepçeyle, hatta kazanla almak anlamında değil midir? Bu indirim bir seçim yatırımı değil midir? Seçim süreci olmasaydı da indirim yapacak mıydınız? Seçimden sonra doğalgaza yeniden zam yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Yapınca zammı siz mi açıklayacaksınız, yoksa yine piyasa mı belirleyecek? "Ne yapalım dünyadaki gelişmeler öyle gerektirdi" mi diyeceksiniz? Ya da zammı görmezlikten mi geleceksiniz?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler