MHP'den "Kaçacak yer ararsınız" tepkisi

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında Bahçeli'yi hedef alarak "kaçacak yer ararsınız" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan'ın Türk siyasetinde "zerafeti ve seviyesiyle" var olan birisi olmadığını söyleyen Bölükbaşı, "Giderek irtifa kaybediyor ve hezeyandan hezeyana koşuyor" diye konuştu.

Yayınlanma: 03.02.2009 - 14:19
Abone Ol google-news

Meclis'te gazetecilerin, Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan sözlerine ilişkin sorularını yanıtlayan MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, Başbakan'ın üslubunu eleştirdi. "Sayın Başbakan Türk siyasetinde üslup zerafeti ve seviyesiyle temayüz etmiş birisi değildir. Giderek de irtifa kaybetmekte ve hezeyandan hezeyana koşmaktadır" diyen Bölükbaşı, Başbakan'ın Bahçeli ile ilgili sözlerinin de bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın "ben diplomasi dilinden anlamam" dediğini de belirten Bölükbaşı, "Sayın Başbakanın şahsi ve siyasi geçmişine baktığımızda zaten kimse onun diplomasinin inceliklerinden anlamasını bekleyemez, öyle bir geçmişi yok. Kendisiyle ilgili söylenmesi gereken Başbakan'ın bu konuda tevazu sahibi olması için yeterince neden mevcuttur" diye konuştu.
 

"Başbakan kıvırtmasın"

Erdoğan'ın son günlerde eleştiri oklarını MHP'ye yöneltmesini "Seçim yoluyla iktidara geleceğimizi görüyor, hem kendisinden; hem yolsuzluğa, hırsızlığa ve pisliğe bulaşmış parti yöneticileri ve yerel yöneticilerden hesap soracağımızı biliyor" şeklinde değerlendiren Bölükbaşı, Başbakan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Olmert'le 22 Aralık'ta yaptığı görüşmeye de dikkat çekti. Olmert görüşmesiyle ilgili MHP liderinin bazı sorular sorduğunu ancak hala cevap alamadığını söyleyen Bölükbaşı "Başbakan kıvırtmasın. Dedik ki; bu görüşmenin Dışişleri Bakanlığı kayıtlarına geçen bir tutanağı yok. Buna açıktan cevap veremiyor. Bunlar niye kayda girmedi diyoruz, 'girmediğini nerden biliyorsun' diyor. Ben girmediğini söylüyorum, sen 'girmiştir, tutanağı vardır' diyebiliyor musun? Söyleyemiyor. İsrail Büyükelçisi'nin iki beyanatı olmuştur; 'Müdahale edeceğimizin işaretini verdik' diyor, sayın başbakan ya anlamadı ya da anladı hareketsiz kalmanın suçluluk ve paniğini yaşıyor. Var mı yok mu tutanak bunu soruyoruz. Var diyorsan inanacağız 'göster' demeyeceğiz ama diyemez" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler