Mayıs ayında yaşanan spor olayları

Türk ve dünya sporu açısından Mayıs ayı son derece hareketli geçti. Belkide bu yılın en verimli yılı mayıs ayıydı.

Yayınlanma: 20.12.2012 - 11:04
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray 18. şampiyonluğuna ulaştı. Ziraat Türkiye Kupası'nı ise finalde Bursaspor'u 4-0 yenen Fenerbahçe kazandı. Türkiye Kupası'nı en son 29 yıl önce kazanan sarı-lacivertli takım böylece, bir hayli uzun süren özlemine de son vermiş oldu.

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Chelsea, UEFA Avrupa Ligi'nde ise İspanya'nın Atletico Madrid takımı şampiyonluğa ulaştı.

Bu ayda, Avrupa liglerinde de şampiyonluk düğümleri çözüldü.

Futbolun yanı sıra, bu ay olimpik spor dalları açısından da hareketliydi. Birçok Türk sporcu, Londra Olimpiyatları'na katılma hakkını elde etti. Yüzmede Burcu Dolunay, atletizmde Hüseyin Atıcı, Tuğçe Şahutoğlu ve Özlem Kaya, güreşte Atakan Yüksel, masa tenisinde Bora Vang, yelkende Alican Kaynar ile Deniz Çınar ve Ateş Çınar, Londra vizesini alan milli sporcular oldu.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın meşalesi, Yunanistan'ın Olimpia kasabasındaki geleneksel törenle yakıldı. Yunanistan'ı dolaşan olimpiyat ateşi, Londra Olimpiyat Komitesi'ne törenle teslim edildi ve Büyük Britanya'daki yolculuğuna başladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da düzenlenmesine karar verilmesi halinde, Türkiye'den 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylık başvurusunu çekmesini isteyeceklerini söyledi.
Futbolda şike ve teşvik soruşturması kapsamında, Fenerbahçe Kulübü'nden 10 yönetici, çeşitli oranlarda hak mahrumiyeti cezası aldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'a 1'er yıl Avrupa kupalarından men cezası vermesi, Mayıs ayının bir diğer gelişmesiydi.
2012 yılının Mayıs ayında Türkiye'de ve dünyada öne çıkan önemli olaylar şöyle:

1 Mayıs:

Bayanlar voleybolda, 2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri, TVF Başkent Spor Salonu'nda başlarken, Türkiye, (A) Grubu'ndaki ilk maçında Bulgaristan'ı 3-0 yendi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 19-20 Mayıs tarihinde yapılacak Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın Beşiktaş Kulübü'nü mali konularla ilgili Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk etmesi nedeniyle, UEFA merkezinde savunma yaptı. UEFA Disiplin Komitesi, Beşiktaş'a ertelemeli olarak 2 yıl UEFA organizasyonlarına katılmama cezası verdi. Siyah-beyazlı kulübün, 5 yıl içinde UEFA kurallarını ihlal etmesi halinde cezanın uygulamaya konulacağı açıklandı.

2012 Londra Olimpiyatlarına hazırlanan Norveçli dünya şampiyonu yüzücü Alexander Dale Oen hayatını kaybetti.

2 Mayıs:

İstanbul Valiliği, Galatasaray taraftar grubunun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike ve teşvik iddialarına yönelik aldığı kararlara tepki amacıyla yapmayı planladığı yürüyüşe izin vermedi.

Gelmiş geçmiş en iyi ''snooker'' oyuncularından Stephen Hendry profesyonel kariyerini noktaladı.

Galatasaraylı taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) şike ve teşvik primi iddialarına yönelik aldığı kararı Taksim'de protesto etti.

A Milli Bayan Voleybol Takımı, 2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri (A) Grubu'ndaki 2. maçında Hırvatistan'ı 3-0 yenerek, yarı finale çıkmayı garantiledi.

3 Mayıs:

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina'da, oyuncusunu yumruklayan teknik direktör Delio Rossi'nin işine son verildi. Rossi'ye, ayrıca İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Disiplin Kurulu tarafından 3 ay sahalardan men cezası verildi.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nin (Eredivisie) 33. haftasında VVV-Venlo'yu 2-0'la geçen Ajax, bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 36. haftasında, deplasmanda Athletic Bilbao'yu 3-0 yenen Real Madrid, şampiyonluğunu ilan etti.

Honduras'ta, birinci futbol ligi takımlarından Marathon ve Motagua arasındaki maçta taraftarlar arasında çıkan silahlı çatışmada, bir kişi öldü 5 kişi yaralandı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından New York Knicks'in pivotu Tyson Chandler, sezonun en iyi savunma oyuncusu seçildi.

 (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri (A) Grubu'ndaki 3. ve son maçında Almanya'yı 3-1 yendi ve grup birincisi olarak yarı finale çıkmayı garantiledi.

4 Mayıs:

Brezilya'da kokain kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 8 ay önce gözaltına alınan olimpiyat şampiyonu Bulgar halterci Galabin Boevski (37), 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İngiltere Premier League takımlarından Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'nin Şubat 2011'de Manchester City'ye attığı röveşata golü, taraftarlarca yapılan oylamada ''Premier League'in en iyi golü'' seçildi.

Türkiye Açık Yaş Bireysel Yüzme Şampiyonası'nın 3. gün sabah seansında 50 metre kurbağalamada Ömer Aslanoğlu, 27.99'luk derecesiyle Türkiye rekoru kırdı.

Finlandiya'da düzenlenen ve güreşte 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na yönelik son vizelerin verildiği müsabakalarda serbest stil 66 kiloda mücadele eden Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Ramazan Şahin, finale yükselerek vize aldı.

Antalya'da düzenlenen Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda, çiftlerde Japon Yuka Mori ile Karoi Onishi çifti birinci oldu.

Voleybolda, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri (B) Grubu'ndaki karşılaşmada Rusya, Hollanda'yı 3-1 yenerek yarı finalde (A) Grubu'nu birinci sırada tamamlayan Türkiye'nin rakibi oldu.

5 Mayıs:

Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Prof. Dr. Ali Uras hayatını kaybetti.

Yüzmede milli sporcu Burcu Dolunay, 50 metre serbest stilde 25.22'lik derecesiyle Türkiye rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti.

Gülle atmada milli sporcu Hüseyin Atıcı, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

Milli güreşçi Atakan Yüksel, grekoromen stil 66 kiloda 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için vize aldı.
 

Yelken 470 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Deniz Çınar ve kardeşi Ateş Çınar, 2012 Londra Olimpiyatları vizesi aldı.

Voleybolda, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri yarı final maçında Rusya'yı 3-1 yenen Türkiye, finale yükseldi.

6 Mayıs:

İngiltere Federasyon Kupası'nı (FA Cup), finalde Liverpool'u 2-1 yenen Chelsea kazandı.

Alman Birinci Ligi'nde (Bundesliga) oynanan 34. ve son hafta karşılaşmaları sonrasında, daha önce şampiyonluğunu ilan eden Borussia Dortmund kupasını aldı.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Galatasaray, Alman rakibi Lahn Dill'e 79-65 yenilerek, ikinci oldu.

Bank Asya 1. Lig'in 33. haftasında, Bucaspor'u 2-1 yenen Elazığspor, Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

2012 Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri final maçında Polonya'yı 3-0 yenen (A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) 2011-2012 sezonu şampiyonluğunu Juventus kazandı.

7 Mayıs:

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), futbolda şike ve teşvik soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları İlhan Ekşioğlu'na 3, Şekip Mosturoğlu'na ise 1 yıl, İbrahim Akın'a 3 yıl, Serdar Kulbilge, Ümit Karan ve Ahmet Çelebi'ye 2'şer yıl, Cemil Turan, Cengiz Demirel, Mehmet Şen ve Yavuz Ağırgöl'e de 1'er yıl hak mahrumiyeti cezası verdi.

PFDK, şike soruşturmasında adı geçen hiçbir kulübe ceza vermezken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Kulübü yöneticisi Nevzat Şakar, eski Beşiktaş Kulübü yöneticisi Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'ya da ceza uygulamadı.

Avustralya Kadınlar Çim Hokeyi Liginde oynanan maçta, kafasına top çarpan Elizabeth Watkins (24) hayatını kaybetti.

Amerikan Futbolu (Korumalı Futbol) Milli Takımı, Romanya ile Bükreş'te oynadığı ilk uluslararası müsabakasından 61-0 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, PFDK'nın şike ve teşvik iddialarına yönelik soruşturma kapsamında aldığı kararlarla ilgili olarak, ''Fenerbahçe yönetimi, bu adil olmayan düzende ve aynı uygulamaların devamı halinde, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı 'yarışmaktan alıkoymak' kararı da dahil olmak üzere, bir takım yaptırım ve kararları kongre sonrası genel kuruluna götürmekten kaçınmayacak olgunluk ve kararlılıktadır'' dedi.

8 Mayıs:

Fenerbahçe Kulübü Kongre Üyesi Murat Çelikel, kulübün 19-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak seçimli genel kurulu öncesi başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Hentbol Erkekler Süper Ligi final serisi 3. maçında Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor'u 27-25 yenerek seride durumu 2-1'e getiren Beşiktaş, 2011-2012 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

9 Mayıs:

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'da düzenlenmesine karar verilmesi halinde, Türkiye'den 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için adaylık başvurusunu çekmesini isteyeceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi final maçında Athletic Bilbao'yu Falcao (2) ve Diego'nun golleriyle 3-0 yenen Atletico Madrid, ligde üst üste 12. maçını kazanarak, kupanın sahibi oldu.

10 Mayıs:


2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nın meşalesi, Yunanistan'ın Olimpia kasabasındaki geleneksel törenle yakıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e verdiği 3 maçlık cezanın kalan 2 maçını 1 yıl süreyle erteledi.

11 Mayıs:

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, ligi 3. sırada tamamlayarak, UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.


12 Mayıs:

Spor Toto Süper Final Avrupa Ligi Grubu 6. ve son hafta maçında deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 yenen Bursaspor, grubu lider tamamladı. Bursaspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde, Süper Lig'i ilk 2 sırada bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe ile karşılaşacağı için, statü gereği, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nu 4. sırada bitiren Beşiktaş, Avrupa Ligi Grubu birincisiyle baraj maçı oynamadan, yeni sezonda UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkını kazandı.

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonu Galatasaray oldu. Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki 6. ve son maçta deplasmanda Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan sarı-kırmızılı takım, 18. kez şampiyonluğa ulaştı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na olaylar çıktı. Galatasaray, şampiyonluk kupasını soyunma odasında alma teklifini kabul etmedi. Çıkan olaylara karıştığı gerekçesiyle 47 kişi gözaltına alındı.

Masa tenisinde 2012 Londra Olimpiyatları Dünya Eleme maçlarında Bora Vang, oyunlar için vize aldı.

Avrupa Karate Şampiyonası'nda bayanlar 68 kiloda Şeyda Burucu, altın madalya kazandı.

13 Mayıs:


NBA takımlarından Miami Heat'in forveti LeBron James, 3. kez normal sezonun ''En Değerli Oyuncusu'' (MVP) ödülünün sahibi oldu.

Azerbaycan'da yapılan Serbest Güreş Dünya Kupası'nı, ev sahibini 5-2 yenen İran kazandı. Serbest Güreş Türk Milli Takımı ise turnuvayı 7. tamamladı.

Avustralyalı tenisçi Samuel Groth, Güney Kore'nin Busan şehrindeki ATP Challenger Turnuvası'nda, Belarus rakibi Uladzimir Ignatik'e karşı oynadığı maçta, saatte 263 kilometre hızındaki servisiyle, profesyonel bir organizasyonda bugüne kadar ölçülebilen en hızlı servis rekorunu kırdı

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda Avrupa Grand Prix'sini ikinci sırada tamamladı.

Beşiktaş Milangaz'ın eski oyuncusu, NBA yıldızı Deron Williams, siyah-beyazlı takıma veda etti.

Voleybolda Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası'nı, final maçında Galatasaray'ı 3-0 yenen Eczacıbaşı VitrA kazandı.

İngiltere Premier League'de büyük heyecana sahne olan şampiyonluk yarışında, son dakikalarda bulduğu gollerle Queens Park Rangers'ı 3-2 yenen Manchester City ipi göğüsledi.
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) Juventus, son hafta karşılaşmasında Atalanta'yı 3-1 yenerek 2011-2012 sezonunu yenilgisiz lider tamamlamayı başardı.

Basketbolda THY Avrupa Ligi finalinde Rusya'nın CSKA Moskova takımını son saniyede Printezis'in attığı basketle 62-61 yenen Yunanistan'ın Olympiakos takımı, şampiyon oldu.

14 Mayıs:

Hollandalı futbolcu Ruud Van Nistelrooy, faal futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

Çin'in Qinhuangdao kentinde devam eden Dünya Bayanlar Boks Şampiyonası'nın 4. gününde, Gülsüm Tatar ve Elif Güneri rakiplerine yenilerek elendi. Böylece 51 kiloda mücadele eden Sümeyra Yazıcı'nın daha önce elenmesiyle Türkiye, Londra Olimpiyatları için vize alamamış oldu.

15 Mayıs:

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan'ın Hollandalı orta saha oyuncusu Mark Van Bommel (35), 7 yıl sonra Hollanda'nın PSV Eindhoven takımına döndü.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) 2011 Türkiye Fair Play Ödülleri'nin sahipleri belli oldu. Jokey Erhan Yavuz, Sportif Davranış Dalı'nda ''Büyük Ödül''e layık görüldü. Bursasporlu Turgay Bahadır ise aynı dalda ''Şeref Diploması'' ile ödüllendirildi.

Gürcistan'ın, 2020 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapmak için Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'ne (UEFA) adaylık başvurusunda bulunduğu açıklandı.

16 Mayıs:

NBA takımlarından Cleveland Cavaliers'in oyun kurucusu Kyrie Irving, ligde ilk sezonunu geçiren oyunculara verilen ''Yılın Çaylağı'' (ROY) ödülünün sahibi oldu.

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Carlos Carvalhal, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile sözleşme imzaladı.

Yelken 470 Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Deniz Çınar ve kardeşi Ateş Çınar, 2012 Londra Olimpiyatları vizesi aldı.

Türkiye Basketbol Erkekler 2. Ligi play-off yarı final ikinci maçında Genç Telekom'u yenerek seride 2-0 öne geçen Optimum TED Ankara Kolejliler Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u 4-0 yenerek 5. kez kupanın sahibi olan Fenerbahçe, en son 1982-83 sezonunda müzesine götürdüğü kupayı, 29 yıl aradan sonra kazanarak hasretine son verdi.

17 Mayıs:

Slovakya'da düzenlenen 17 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, finalde Almanya'ya penaltı atışlarında üstünlük sağlayan Hollanda, üst üste 2. kez şampiyon oldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'ye, Spor Toto Süper Final'de Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan ettiği derbi maçta çıkan olaylar nedeniyle, 6 müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

Kardemir Karabükspor, Bülent Korkmaz'dan boşalan teknik direktörlük görevine daha önce Galatasaray ve Eskişehirspor'u çalıştıran Alman Michael Skibbe'yi getirdi.
İngiltere'nin başkenti Londra'da bu yıl düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için, tarihi Olympia'da yakılan ve Yunanistan'ı dolaşan olimpiyat ateşi, Londra Olimpiyat Komitesi'ne törenle teslim edildi.

18 Mayıs:


Yelken Finn sınıfında Alican Kaynar, 2012 Londra Olimpiyatları için vize aldı.

19 Mayıs:

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gençlerle birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik Şurası Sonuç Bildirgesinin özetini okudu.
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in kızı Prenses Anne ve ünlü futbolcu David Beckham tarafından Yunanistan'da teslim alınan olimpiyat meşalesi, Büyük Britanya'daki yolculuğuna başladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Aziz Yıldırım'a rakip olarak çıkan Murat Çelikel yarıştan çekildi.
Atletizmde, İzmir'de düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Atletizm Süper ve Birinci Lig 1. Kademe Yarışları'nda bayanlar çekiç atmada Tuğçe Şahutoğlu'nun ardından 3000 metre engellide 09.38,32'lik dereceye ulaşan Özlem Kaya da olimpiyat barajını geçti.

20 Mayıs:

UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Chelsea takımı şampiyonluğa ulaştı. Finale Almanya'nın Bayern Münih takımıyla karşılaşan Chelsea, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sonuçlanan maçta, rakibini penaltı atışlarıyla geçerek kupaya uzandı.

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, seçime tek aday olarak giren Aziz Yıldırım, 5 bin 269 oy alarak yeniden kulübün başkanı seçildi. Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 15 Şubat 1998'de başkan seçilen Yıldırım, geçen 14 yılı aşkın sürede 10. kez genel kuruldan başkan olarak çıktı. Ali Koç, Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer, Vedat Olcay ve Serhat Çeçen, Yıldırım'ın yeni yönetim kurulunda yer almadı.

Atletizmde Fatih Avan, cirit atmada 85.60 metrelik derecesiyle kendisine ait Türkiye rekorunu kırdı. Avan, bu atışla, aynı zamanda dünyada bu yılın en iyi 2. derecesine imza attı.
Türk Milli Takımı, Grekoromen Güreş Dünya Kupası finalinde İran'a 5-2 yenilerek, ikinci oldu.

Beşiktaş'ta teknik direktör Tayfur Havutçu dönemi sona erdi.

21 Mayıs:

Futbolda, İtalya Kupası finalinde, Juventus'u 2-0 mağlup eden Napoli, 5. kez kupayı kazandı.
Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) şampiyon, sezonun son haftasında Auxerre ile oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazanan Montpellier oldu.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, 29 Mayıs'ta yapılması planlanan, çoğunluk sağlanamaması halinde 6 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Olağan Genel Kurul'da başkanlığa tekrar aday olacağını açıkladı.

22 Mayıs:

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), bayanlarda 2012-2013 sezonu için Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takımların listesini açıklarken, Galatasaray ''wild card''la organizasyona katılma hakkı elde etti. CEV Fenerbahçe'nin ''wild card'' talebini ise reddetti.
İspanya'nın Real Madrid Kulübü, teknik direktör Jose Mourinho'nun sözleşmesinin 2016 yılına kadar uzatıldığını duyurdu.

24 Mayıs:

Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada bitiren ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde ön elemede mücadele hakkı elde eden Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Ligde 3. ön eleme turunda seri başı olacak sarı-lacivertli ekibin, muhtemel rakiplerinin ise Belçika temsilcisi Club Brugge, Rumen ekip Vaslui, Hollanda'dan Feyenoord ve İskoçya temsilcisi Motherwell olduğu ifade edildi.

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında Avusturya'nın Salzburg Red Bull Arena Stadı'nda Gürcistan ile karşılaşan (A) Milli Futbol Takımı, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

26 Mayıs:


- 2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında Avusturya'nın Salzburg Red Bull Arena Stadı'nda Finlandiya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmada 90 2'de durum 3-2 Finlandiya'nın üstünlüğüyle devam ederken seyircilerin sahaya girmesi üzerine maç tamamlanamadı. Karşılaşmanın sonucuyla ilgili kararı FIFA'nın vereceği açıklandı.

27 Mayıs:

Bank Asya 1. Lig play-off finalinde Kasımpaşa, normal süresi 2-2 berabere biten maçın uzatma devresinde Adanaspor'u 3-2 yenerek Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

28 Mayıs:

Fenerbahçe Kulübü, sözleşmesi sona eren Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Neven Spahija ile sözleşme yenilenmeyeceğini açıkladı.

Yüzme Milli Takımı, Macaristan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda 8 yarı final ve 1 final yüzerek tarihinin en başarılı Avrupa Şampiyonası'nı geçirdi.

29 Mayıs:

2014 Dünya Kupası hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Türkiye, Bulgaristan ile yaptığı hazırlık maçını 2-0 kazandı.

30 Mayıs:

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Beşiktaş'a, Bursaspor'a ve Gaziantepspor'a 1'er yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

31 Mayıs:

Milli futbolcu Emre Belözoğlu, Madrid'de sağlık kontrolünden geçtikten sonra Atletico Madrid Kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler