Şişecam işçisinden protesto

İşten atılmak istemeyen 572 işçi, eşleri ve çocukları ile İş Kuleleri’ne yürüyerek diğer fabrikalara yatay geçiş hakkı istedi.

Yayınlanma: 22.12.2012 - 09:14
Abone Ol google-news

Şişecam yönetiminin, Anadolu Cam Sanayii Topkapı Fabrikası’nı yıl sonunda kapatma kararı almasının ardından mağdur olan yüzlerce işçi, Şişecam Genel Müdürlüğü’nün bulunduğu Levent’teki İş Kuleleri’ne kadar yürüyerek kapatılma kararını protesto etti. Burada yoğun güvenlik önlemleri ile karşı karşıya kalan Şişecam işçileri, Eskişehir’de 2013 başlarında yeni bir fabrika kurulacağı ve söz konusu fabrikanın kapanmak yerine taşındığını belirterek mağdur olan tüm işçilerin “yatay geçiş hakkıyla” diğer fabrikalara nakledilmesini istedi.

Kiristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş “Şişecam yönetimine sesleniyorum. Biz hiçbir zaman fabrikada çalışmaktan, üretmekten yorulmadık. Geçmişte olduğu gibi bugün de sorunları oturarak konuşmak istedik. Ancak olumlu bir cevap alamadık” dedi. “Fabrika kapanmadı, Eskişehir’e taşınıyor” ifadelerini kullanan Çetintaş, “Türkiye’de 11 fabrikaları var, bu işçiler oraya yatay geçiş yaptırılabilir” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler