Sri Lanka'da hastaneye misket bombası atıldı

BM Sözcüsü Gordon Weiss Sri Lanka'daki bir hastaneye misket bombası atıldığını söyledi. Sözcü Sri Lanka'da son 24 saat içinde 52 kişinin öldürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 07:21
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM), orduyla Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanlarının çatıştığı Sri Lanka'nın kuzeyindeki bir hastaneye misket bombası atıldığını bildirdi.

BM Sözcüsü Gordon Weiss, bölgede işler durumda olan son hastaneye birkaç gün içinde, topçu ateşinin yanı sıra misket bombası atıldığını, boşaltılan hastanenin yakınlarına da hava saldırısı düzenlendiğini belirtti. Weiss, ''çalışanlarımız ve ailelerinin güvenliği için büyük korku duyuyoruz'' dedi.

Misket bombalarının kullanımını yasaklayan uluslararası anlaşma, geçen aralık ayında 94 ülke tarafından imzalanarak yürürlüğe girmişti.

Öte yandan BM, Sri Lanka'nın kuzeyinde son 24 saat içinde 52 kişinin öldürdüldüğünü açıkladı.
Weiss, Tamil gerillalarıyla hükümete bağlı askerler arasındaki çatışmalara sahne olan bölgede 80 kişinin de yaralandığını söyledi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa, Tamil gerillalarının birkaç gün içinde tamamen yok edileceğini söyledi.

 

İngiltere ve ABD'den ateşkes çağrısı

İngiltere ve ABD, Sri Lanka'da askerlerle çatışan Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanlarına (LTTE) ateşkes çağrısında bulundu.

İki ülkenin dışişleri bakanları tarafından yayımlanan ortak açıklamada, bölgedeki çatışmanın ortasında kalan sivillerin durumumun ciddi endişeleri beraberinde getirdiği belirtilerek, Sri Lanka hükümeti ve LTTE'ye geçici bir ateşkes konusunda anlaşmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Her iki taraf da sivillerin ve yaralıların çatışma bölgesinden çıkarılarak insani yardım almalarına izin vermelidir" denildi.

Avrupa Birliği, ABD, Japonya ve Norveç, dün LTTE'ye teslim olma ve barış sürecine katılma çağrısında bulunmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler