'Boyun eğmeyeceğiz'

ODTÜ'deki olaylı protestoya katıldığı soruşturmada gözaltına alınan ve mahkeme tarafından serbest bırakılan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Can Kaya, ''3 bin 600 polis, 8 tane TOMA ve dünya kadar gaz ve ses bombasıyla Tayyip Erdoğan, ODTÜ'ye hâkimiyetini kuramadı. Hegemonyasını sarstık''dedi.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 09:48
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğanın ODTÜde protesto edilmesine ilişkin başlatılan terörsoruşturmasında yapılan operasyon, tutuklama olmadan son buldu. Arama kararında örgütten hiç bahsetmeyen Savcı Sadık Bayındır, tutuklanmasını istediği 8 şüpheliyi nöbetçi hâkimliğe sevk ederken, evlerinde bol miktarda kitap çıkan öğrencileri Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek suretiyle silahlı terör örgütü üyesi olmak, suç örgütü faaliyeti kapsamında yapılan gösteriler sırasında cebir-şiddet uygulayarak görevli kamu personeline direnmek, yaralamak, kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina, tesis ve araçlarına zarar vermeklesuçladı. Sevk yazısında, öğrencilerin ODTÜdeki protesto gösterisi ile Halkı galeyana getirdiği, devletin otoritesini sarstığı, halkı hükümete karşı kışkırtığıöne sürüldü.

Görüntülerden \t\t‘örgütü’ görmüş

TMK kapsamında görevli Ankara 1 Nolu Hâkimi Abdullah Bahçeci, tutuklama taleplerini iki yönden değerlendirdi. Bahçeci, eyleme ilişkin görüntülerden öğrencilerin örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlarını işledikleri yönünde kuvvetli olguların bulunduğunu belirterek, haklarında yurtdışına çıkış yasağı koydu. Bu suçlardan tutuklama talebini ise reddeden hâkimlik, haftada bir gün karakola gidip imza atmamaları halinde, hemen tutuklanacakları uyarısını yaptı. Bahçeci, protesto eylemine ilişkin tutuklama konusunu ise ayrı değerlendirdi. Bahçeci, Silahla ya da var olan veya var sayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanılarak görevi yaptırmamak için direnme ve kamu malına zarar verme suçlarından hürriyeti bağlayıcı cezaların niteliği ve miktarı nazara alınarak bu eylemler yönünden şüphelilerin tutuklanma talebinin reddinekarar verdi.

‘Karizmasını çizdik’

Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencisi Can Kaya, serbest kalır kalmaz gözaltına alınmasını ve terörden suçlanmasını mahkeme kapısı önünde Cumhuriyete değerlendirdi. Tutuklanmanın ucundan döndüklerini belirten Kaya, şunları kaydetti: Tayyip Erdoğan, YÖK Yasası öncesinde, dikensiz bir gül bahçesi istiyordu. Biz bunu vaat etmedik. Onun intikamını almak istiyor. AKPye hiçbir zaman üniversitelerimizi vermeyeceğiz. Meydan okuyoruz buradan. Tayyip Erdoğan da AKP de üniversitelerimize giremeyecek. Gerekirse yumurtayla, gerekirse kol kola zincir olarak ördüğümüz duvarlarla izin vermeyeceğiz.

Daha önce örgütten açılan Hopa davasından 6 ay tutuklu kaldığına dikkat çeken Can Kaya, Öyle bir şey ki. Bir buçuk sene önce farklı bir örgüte üye olduğum söyleniyordu. Bugün örgüt üyesi olduğum söyleniyor, ama hangi örgüte üye olduğum söylenmiyor. Yargı bir operasyonel güç haline dönüşmeye başladı. İyice AKPnin yargısı durumuna gelmeye başladı. Bizim gibi öğrencilere de eğer AKPnin karşısındaysan, eğer Erdoğanın her dediğine boyun eğmiyorsan gösterdikleri tek yer cezaevi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Yine meydanlarda olmaya devam edeceğizdiye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler