Loğoğlu hükümetin dış politikasını eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Hükümetin dış politikasının Türkiye'nin ulusal çıkarlarını ve güvenliğini koruyan, kollayan ve onları vazgeçilmez önceliği sayan bir politika olmaktan çıktığını, dış güçlerin telkinlerine göre yürütülen bir politika haline dönüştüğünü ileri sürdü.

Yayınlanma: 24.12.2012 - 14:41
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin son dönemde, Brüksel'deki bir NATO toplantısında, daha önce İsrail'e karşı uyguladığı vetoyu kaldırdığı ve İsrail'in Doğu Akdeniz'deki NATO tatbikatlarına katılmasına olur verdiği yönündeki iddiaları değerlendirdi.

İsrail basınında yer alan haberlerde, Türkiye'nin bu kararını Patriot savunma sistemlerinin tahsisi karşısında aldığının ileri sürüldüğünü aktaran Loğoğlu, ''Yine konuya yakın kaynaklarca ifade edildiğine göre, İsrail'e karşı uygulanan vetonun kaldırılması talebi AKP hükümetine doğrudan ABD yönetimi tarafından yapılmış ve AKP buna 'evet' demiştir'' ifadesini kullandı.

Hükümetin Patriotlar, Kürecik ve İsrail bağlamındaki gerçekleri kamuoyuyla paylaşmak görevini yerine getirmediğini bu nedenle İsrail'in NATO tatbikatlarına katılımına ilişkin bu duyumları doğrulayarak sağlıklı biçimde değerlendirme yapmanın mümkün olmadığını savunan Loğoğlu, şunları kaydetti:

''Ancak İsrail'e kamuoyu önünde durmadan çatan, ama kapalı kapılar ardında İsrail'le defalarca görüşen, dış politikadaki rotasını dışarıdan gelen telkin ve direktiflere göre belirleyen bir AKP için bu iddiaların geçerli olma ihtimali maalesef yüksektir. Zira, uzun zamandır, AKP'nin dış politikası Türkiye'nin ulusal çıkarlarını ve güvenliğini koruyan, kollayan ve onları vazgeçilmez önceliği sayan bir politika olmaktan çıkmış, dış güçlerin telkinlerine göre yürütülen bir politika haline dönüşmüştür. Bu itibarla, AKP öncelikle Patriotlar konusunu bütün yönleriyle netleştirmek ve İsrail bağlamındaki bu son gelişmelere dair görüşlerini açıklamak durumundadır. AKP, bunu yapmadığı takdirde, iddiaların doğruluğunu kabul etmiş demektir. CHP, konuyu takip ederek, halkımızı düzenli olarak bilgilendirmeye ve AKP'yi uyarmaya devam edecektir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler