Sağlık Bakanlığı'nın personel alımı

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli değil, kadrolu personel istihdamına gitmesi gerektiğini belirtti. Kahveci, ''Edirne'den Hakkari'ye kadar sözleşmeli çalışanlar bize dilekçe gönderiyorlar. Bu dilekçeleri Sağlık Bakanlığı'na ve TBMM Grup Başkanvekillerine teslim ederek çalışanların isteklerini onlara ileteceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 08:36
Abone Ol google-news

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığın 15 bine yakın sözleşmeli sağlık personeli alacağını ifade etti.

Sözleşmeli personel istihdamının aileleri parçaladığını, iş yerlerinde çalışma barışını bozduğunu savunan Kahveci, bakanlığın tüm ısrarlarına ve uyarılarına rağmen sözleşmeli personel alımını sürdürmesini eleştirdi.

Yaşanan sorunların çözümünün kadrolu personel istihdamından geçtiğini vurgulayan Kahveci, şunları kaydetti:
''Sağlık Bakanlığı personel alımında sözleşmeli yerine, kadrolu istihdamı benimsemelidir. Bunun için öncelikli olarak mevcut çalışan sözleşmeli personele kadro vermelidir. Bunun yanında bakanlık yeni alacağı yaklaşık 15 bin kişiyi sözleşmeli personel olarak değil, kadrolu personel olarak istihdam etmelidir. Bu Sağlık Bakanlığının çalışanları için atacağı en büyük adımlardan birisi olacaktır.''

Sözleşmeli istihdam edilen personele kadro verilmesi için kampanya başlattıklarını anımsatan Önder Kahveci, ''Edirne'den Hakkari'ye kadar sözleşmeli çalışanlar bize dilekçe gönderiyorlar. Bu dilekçeleri Sağlık Bakanlığı'na ve TBMM Grup Başkanvekillerine teslim ederek çalışanların isteklerini onlara ileteceğiz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler