Kaymakam ve eşinden örnek davranış

Çorum'un Dodurga ilçesi Kaymakamı, ilçe kadınlarından gelen çeşitli talepler karşısında eşiyle birlikte hazırladığı proje ile 200'e yakın kadına istihdam imkanı sağladı.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 10:36
Abone Ol google-news

Dodurga Kaymakamı Bülent Güven, yaptığı açıklamada, ilçedeki kadınların ekonomik konular başta olmak üzere çeşitli alanlarda eşi Kübra Güven aracılığıyla kendisinden yardım talebinde bulunduğunu dile getirdi. Güven, artan taleplere cevap verebilmek adına çeşitli girişimlerde bulunduğunu ve eşi Kübra Güven'in destekleri ile kadınların ekonomik yönden güçlendirilmesine yönelik bir proje hazırladıklarını belirtti.

Dodurga Kaymakamlığı olarak Oğuzlar Kaymakamlığı'nın ortaklığında ''Bireysel İstihdam Destek Ofisleri'' (BİDO) projesini hazırladıklarını vurgulayan Güven, Haziran ayında faaliyetlerine başlayan projenin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın hibe desteklerinden istifade ederek çalışmalarını başarıyla devam ettiğini söyledi.

Kendisinin projede koordinatör, eşinin ise yardımcılığını yaptığını vurgulayan Güven, proje kapsamında bölgedeki genç ve kadın işsizleri veya yeni istihdam olanakları arayan kadınların istihdama katılmalarını sağlamak ve onları yeni iş kolları üzerine geliştirmek üzere danışmanlık hizmeti sunduklarını anlatarak, proje kapsamında köy köy dolaşıp bin 500'ün üzerinde kadınla görüşmelerde bulunduklarını kaydetti.

Yapılan görüşmelerde kadınların neler istediği konusunda rapor hazırladıklarını belirten Güven, şunları kaydetti:

''Bu çalışmaların sonunda bir çok kadına istihdam konusunda yardımcı olduk. İlçedeki tekstil fabrikasında, halı dokuma atölyesinde ve belediyelerde kadınlar çalışabilecekleri alanlarda istihdam edildi. Kendi işini kurmak isteyen kadınlarımıza yönelik de KOSGEB ve İŞKUR'un desteklerinden faydalanmaları için çalışmalar yapıldı. Kısa süre içerisinde birçok kadınımız da kendi işinin sahibi olacak.''

Proje kapsamında KOSGEB hibe programı kursu, çocuk eğitimi, aşçılık, takı tasarımı, kuaförlük, tekstil, mefruşat, makine nakışları, halı dokuma, hasta ve yaşlı bakımı konusunda kurslar açtıklarını ifade eden Güven, bugüne kadar 200'ün kadının gelir sahibi olduğuna dikkati çekti.

''Diksiyon dersi bile açmamızı, isteyen kadınlar oldu''

Proje Koordinatör Yardımcısı Kübra Güven de projede gönüllü olarak yer aldığını söyledi.
İlçe kadınlarından gelen yoğun talep karşısında uzun süre uykusuz geceler geçirdiklerini ve sonunda BİDO projesini hazırlamaya karar verdiklerini belirten Güven, çalışmalar kapsamında öncelikle Kaymakamlık binasında bir proje ofisi kurulduğunu ve gelen kadınların taleplerinin burada değerlendirmeye alındığını söyledi.

Güven, şiddet gören kadınlara da yardımcı olduklarını ifade ederek, ''Kadınlarımıza, çocuğuna eğitim yardımıyla ilgili bilgi vermekten tutun da şiddet gören kadına hukuki süreçte ne yapması gerektiği hususuna kadar bilgilendirmelerde bulunuyoruz'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler