''Uludere katliamı' aydınlatılsın"

DİSK, KESK TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), Uludere'de 34 kişinin öldürüldüğü olayın aydınlatılmasını istedi.

Yayınlanma: 25.12.2012 - 15:29
Abone Ol google-news

TTB Genel Merkezi'nde düzenlenen ortak basın toplantısına KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Bayazıt İlhan katıldı.

KESK Genel Başkanı Özgen, Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, köye gitmek isteyen ve sorumluların ortaya çıkmasını talep eden demokratik kurum ve kuruluşların baskı ve zor yoluyla engellenmeye çalışıldığını söyledi.

'Uludere katliamı'nı araştırmak üzere kurulan komisyonun hala raporunu açıklamadığını vurgulayan Özgen, bir yılın adalet beklemek için uzun bir zaman olduğunu savundu.
Bölgede yaşanan sorunun baskı yöntemiyle çözülemeyeceğini ifade eden Özgen, Uludere'de yaşananları unutmadıklarını, 28 Aralık'ı 29'una bağlayan gece Uludere'de olacaklarını ve Uludere halkıyla ''bir yıldır aydınlatılmayan olay''ın hesabını soracaklarını belirtti.

Uludere olayının bir an önce aydınlatılmasını isteyen Özgen, 28 Aralık Cuma günü Türkiye'deki tüm AKP yönetim binalarına yürüyeceklerini bildirdi. KESK Genel Başkanı Özgen, yürüyüşle hükümeti, olayın faillerinin yargı önüne çıkarılması için üzerine düşen vazifeyi yapmaya çağıracaklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler