"Akaryakıt fiyatları da inecek mi?"

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Akaryakıt fiyatlarında da indirime gitmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 09:51
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, 2 Ocak 2008'de 1,1618 lira olan Merkez Bankası dolar kurunun, 1 Şubat 2009'da 1,6345 liraya çıktığını belirtti.

Bir yıllık süre içerisinde dolarda 0,472 liralık bir artış olduğuna dikkati çeken Yalçınkaya, doğalgazda yapılan son indirimin, döviz kurundan kaynaklanmadığını kaydetti.

Yalçınkaya, döviz kuru bahane edilerek geçen yıl yapılan yüzde 80'lik zammın gerekçesini öğrenmek isteyerek, önergesinde şu sorulara yer verdi: ''Döviz kuru arttığına ve doğalgazda indirime gitmeyi göz önüne aldığınıza göre, neden 2008'de yapmış olduğunuz yüzde 80 zam oranını geri çekmiyorsunuz? Yüzde 80 zam yapıp sonra yüzde 17-18 indirime gitmek ve bunu da bir şovla duyurmak, vatandaşlarımızla dalga geçmek değil midir?
Doğalgazda yapılan indirim, yerel seçimlerde oy artırmaya yönelikse, yüzde 80 indirim yaptığınızda daha fazla oy alacağınızı düşünerek, doğalgazda yüzde 80 indirime gitmeye, hatta akaryakıt fiyatlarında da indirime gitmeyi düşünüyor musunuz?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler