Üniversiteyi kazanamadık diye üzülmeyin

Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) kişisel gelişimini ve kariyerini ilerletmek isteyenlere yönelik hazırladığı e-sertifika programlarının bahar dönemi kayıtları başladı. Kayıtlar, 20 Şubat'a kadar sürecek.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 10:24
Abone Ol google-news

ÖSS'den yeterli puan alamayıp herhangi bir yüksek öğretim kurumuna yerleştirilememiş adaylar, Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) e-sertifika programları ile dilediği alanda öğrenim görüyor.

AÜ Rektörlüğü'nden alınan bilgiye göre, e-sertifika programlarına kayıt olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor.

Herhangi bir meslekle uğraşırken farklı bir alanda öğrenime ihtiyaç duyanlar da e-sertifika programlarına kayıt yaptırıp ilgi duydukları alanda öğrenim görebiliyor.

Ayrıca KOBİ'lerde yaptığı işe ait bilgilerini güncellemek isteyenler de e-sertifika programlarından yararlanabiliyor.

Bunların yanı sıra herhangi bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olup farklı alanda kendini yetiştirmek isteyenlerin de ihtiyaçlarına cevap veren e-sertifika programları, öğrencilere farklı bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor.

Sınav Merkezleri

Bu dönemden itibaren e-sertifika programlarının sınavları 33 merkezde gerçekleştirilecek. Böylece katılımcılar sınava katılmak için şehir değiştirmek zorunda kalmayacak. Bahar dönemi e-sertifika programlarının sınavları, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Erzurum, İstanbul (Anadolu), İstanbul (Avrupa), İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Almanya'nın Köln şehrinde (sadece Batı Avrupa e-sertifika programları için) yüz yüze gerçekleştirilecek.

Çok ortamlı öğretim olanağı sunulan e-sertifika programlarında katılımcılara yeni bir öğrenme hizmeti sunulmaya başlanacak. Açıköğretim Fakültesi'nin bazı derslerinde bu dönem uygulanmaya başlanan eş zamanlı e-danışmanlık hizmeti, e-sertifika programlarında da sunulacak.

Başlangıçta 8 derste yürütülecek bu hizmetle katılımcılar, öğretim elemanına, ders içeriğiyle ilgili sorularını sorabilecek ve yanıt alabilecek. Danışman tarafından yazılı, sözlü ya da çizimli olarak çözümlenen soruları ve yanıtları, bütün katılımcılar görebilme şansına sahip olacak.

 

Türkçe Sertifika programı

Avrupa'da yaşayan Türklerin anadillerini geliştirmek ve Türkçe öğrenmek isteyen Avrupalılar için hazırlanan Türkçe sertifika programı bahar dönemi başvuruları da 2 Şubat'tan itibaren yapılabiliyor.

E-sertifika programlarının bahar dönemi kayıtları 20 Şubat'a kadar sürecek. Kayıtlar, ''www.tsp.anadolu.edu.tr/basvuru.htm'' internet adresinden gerçekleştiriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler