Şerafettin Elçi uğurlandı

KADEP Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi, Cizre'de binlerce yurttaşın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 09:00
Abone Ol google-news

Ankara'dan Diyarbakır'a özel uçakla getirilen Elçi'nin cenazesini havaalanında, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, milletvekilleri Nursel Aydoğan, Aysel Tuğluk, Emine Ayna, Altan Tan, Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, çok sayıda KADEP ve BDP üyesi ile yurttaşlar karşıladı.

Cizre Belediyesi'ne ait ambulansa konulan cenazeye, grup Kuruçeşme kavşağına kadar yürüyerek eşlik etti. Grup, daha sonra araçlara binerek Elçi'nin cenazesinin toprağa verileceği Şırnak'ın Cizre ilçesine hareket etti.

CHP heyeti cenazede

Cenazeye CHP uludere heyeti; CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülseren Onanç, Sezgin Tanrıkulu, İzmir milletvekilleri Aladdin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün,  TBMM’deki Uludere Komisyonu’nun CHP’li üyesi Levent Gök ile Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan da katılıyor. CHP Genel Başkan yardımcısı Haluk Koç, Prof. Dr. Gencay Gürsoy ve sanatçı Suavi'de Cizre'de.
 

Elçi toprağa verildi

Elçi'nin cenazesi, bugün Cizre Seyit Camisi'n getirildi. Elçi, kılınanöğle namazının ardından Cizre Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şerafettin Elçi'nin cenazesi Şırnak'ın Cizre ilçesine geldikten sonra kentte neredeyse açık işyeri kalmadı. İşyerlerinin kepenkleri inerken Cizreliler ve güneydoğunun diğer kentlerinden gelenler cenazenin geçeceği yol boylarına toplanarak geçişi izledi. BDP Elçi için Cizre'de kitlesel karşılama yapılmasına yönelik çağrı yayınlamıştı. Elçi'nin tabutuna Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağı örtüldü.

Törene Irak'ın kuzeyinden Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yi temsilen kardeşi Sihat Barzani, KDP'nin Sözcüsü Safin Dizayi, KDP Genel Sekreteri Fazıl Mirani geldi. Sihat Barzani, açıklamasında "Bizi Elçi'nin barış ve demokrat kimliği diğer insanlarla burada bir araya getirdi. Ta babamızdan beri kendisiyle tanışıyoruz" dedi.

 

Deniz Baykal taziyeye gelecek

CHP Antalya Milletvikili Deniz Baykal'ın bugün Mardin'e geleceği ve yarın aileye taziye ziyaretinde bulunmak için Cizre'de olacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler