CHP heyeti Uludere'de

Uludere katliamında yarın katliamın yıldınömünde anılacak. Bu anma öncesinde CHP heyeti Uludere'deydi.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 09:39
Abone Ol google-news

Heyette, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülseren Onanç, Sezgin Tanrıkulu, İzmir milletvekilleri Aladdin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün,  TBMM’deki Uludere Komisyonu’nun CHP’li üyesi Levent Gök ile Gençlik Kolları Başkanı Emre Doğan yer alıyor.


İşadamı, sivil toplum öyöneticisi Osman Kavala da Uludere'de ailerin acısını paylaşanlar arasında yer aldı. Uludere girişinde siyah bayraklar vardı ve acılı anneler siyah-beyaz başörtüleri, türbanları ve ellerinde evlatlarının fotoğrafları ile heyeti karşıladı. Yakalarında da "Roboski için adalet istiyoruz" yazısı yer alıyordu. CHP heyetinde yer alanlar ailelere taziyelerini ilettikten sonra mezarlığa da giderek öldürül mezarları başında dua etti.Aileler, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Terör örgütünün mensubu da sivildir" açıklamalarına ölen çocuklarının önlüklü fotoğrafları, karnelerini göstererek yanıt verdi.

Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e "Provakosyonlara zemin hazırlayacak uygulamalardan kaçının. Gelmek isteyenlerin sokulmadığı haberleri alıyoruz. İnsanların bu acıya, taziyeye ortak olmasına engel olmayın" diye seslendi.  Tanrıkulu, "katliamlara karşı iktidarın vicdan körlüğü içinde olduğunu" söyledi.

''Roboski katliamı bir vicdan ve adalet meselesidir" diyen Tanrıkulu, "Ancak bugüne kadar bu olayla ilgili hükümet ve devlet yetkilileri tam bir vicdan körlüğü içindedirler. O vicdan körlüğü ve adaletsizlik bugün de devam ediyor. Bütün siyasi kaygılardan uzak olarak gerçekten bu olayla vicdani, insani ve adalet acısından buradayız. Hiç bir siyasi kaygı taşımıyoruz. Bir vicdan ortaklığına aday olmak için buradayız'' şeklinde konuştu.

Onanç da, "Artık savaşın değil, barışın dilini konuşalım"çağrısı yaptı. Uludere Komisyonu üyesi Levent Gök de "Komisyon çöktü" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler