'Cumhuriyet değerlerlerinde küfürlü konuşmak yoktur'

Medya İzleyicileri Hareketi Derneği Başkanı Hüseyin Pala, sanatçı Levent Kırca'nın yaptığı konuşmayla ilgili olarak küfürlü konuşmanın Cumhuriyet değerleri arasında olmadığını belirtti.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 10:30
Abone Ol google-news

Medya İzleyicileri Hareketi Derneği Başkanı Hüseyin Pala, sanatçı Levent Kırca'nın ''Sanatçılar Girişimi Buluşması''nda yaptığı konuşmaya ilişkin, ''Cumhuriyet'in değerleri arasında küfürlü konuşmak ve kadınlığa tacizde bulunmak yoktur. Bu tür adap ve edep dışı ifadeleri serdedenlerin toplumun önünde bulunup yol göstermesi gereken insanlar olması ise bu ülke adına son derece üzüntü vericidir'' değerlendirmesinde bulundu.
Pala, yaptığı yazılı açıklamada, Kırca'nın, toplantıda milli kültür ve adaba aykırı, müstehcen denilebilecek bir konuşma yaptığını hatırlattı.

Konuşmanın niçin ve kime karşı yapıldığını ancak Kırca'nın bildiğini aktaran Pala, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Medya İzleyicileri Hareketi olarak, bu içerikte bir konuşmanın televizyonların haber bültenleri ve internet sitelerinde ancak sansürlenerek yer alabileceğini düşünüyoruz. Sözde Cumhuriyet'i koruma kaygısıyla toplanmış bulunan bir kitlenin, bu içerikte bir konuşmaya tepki göstermemiş olmasını da esefle karşılıyor ve o toplantıda bir araya gelmiş olan sanatçı ve aydınlara şunu hatırlatmak istiyoruz; Cumhuriyet'in değerleri arasında küfürlü konuşmak ve kadınlığa tacizde bulunmak yoktur. Bu tür adap ve edep dışı ifadeleri serdedenlerin toplumun önünde bulunup yol göstermesi gereken insanlar olması ise bu ülke adına son derece üzüntü vericidir. Böyle bir konuşmayı yapan Levent Kırca'yı ve bu konuşmanın içeriğini reddetmeyen ahaliyi kınadığımızı ve böyle bir zihniyetten Cumhuriyet'imizin zarar göreceğinin bilinmesini isteriz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler