Baykal'dan Mardin çıkartması

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi'nin Şırnak'ın Cizre ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Mardin'e gelen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tarihi yerleri gezdi.

Yayınlanma: 27.12.2012 - 19:19
Abone Ol google-news

Mardin'deki Süryani cemaatinin Noel'ini kutlamak için Kırklar Kilisesi'ni ziyaret eden Baykal, Papaz Gabriel Akyüz tarafından karşılandı. Kilise tarihi hakkında Baykal'a bilgi veren Akyüz, ''Yüzyıllardan beri Mardin'de Müslüman kardeşlerimizle hoşgörü ve barış içinde yaşıyoruz. Mardin'deki bütün kiliselerimiz ibadete açık. Çok şükür bir sorunumuz yok'' dedi.

Şeyh Çabuk Camisi ve Sabancı Kent Müzesi'ni de ziyaret eden Baykal, Türkiye'yi ayakta tutan ve dünyaya örnek olması gereken görüntünün Mardin'de bulunduğunu söyledi.

Mardin'in çok güzel bir yer olduğunu, aynı anda yolun bir tarafında bin 600 yıllık bir kilise, diğer tarafında yüzlerce yıllık bir caminin bulunduğunu vurgulayan Baykal, şöyle dedi:

''İkisi bir arda huzur ve barış içinde yaşıyor. Mardin'in hem tarihi hem estetik özelliği olan camisinin minaresi olağanüstü bir güzelliğe sahip. Mardinliler Süryanisi, Müslüman'ı ile kardeşçe yaşıyor. Bir kez daha Mardin'in o dar sokaklarına sinmiş bu kültürü ciğerlerimize çektik. Mardin'le özlem giderdik. Çok gecikmeden, arayı fazla uzatmadan burayı görmelerini ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. İnsan burada zihniyle de yenileniyor, tazeleniyor.''

Deniz Baykal'ın yarın sabah Cizre ilçesine gideceği öğrenildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler