Englaro 2 hafta içinde hayata veda edecek

Ötanazinin simgesi haline gelen ve İtalya'da 17 yıldır komada olan Eluana Englaro'nun iki hafta içinde hayata veda edeceği belirtiliyor. Hastanedeki sağlık ekibi Englaro'nun suni beslenmesine aşamalı olarak son vermeye hazırlanıyor.

Yayınlanma: 04.02.2009 - 12:02
Abone Ol google-news

İtalya, 17 yıldır komada olan Eluana Englaro'nun suni beslenmesine aşamalı olarak son verileceği Udine'deki hastanede yaşama veda etmesini bekliyor.

Lecco'daki devlet hastanesinden nakledildiği Udine'deki La Quiete hastanesinde ilk gecesini geçiren Eluana'nın iki hafta içinde hayata veda edeceği belirtiliyor.

Hastanedeki sağlık ekibi suni beslenmeye aşamalı olarak son vermeye hazırlanırken, bu işleme yargı kararıyla onay veren hastanın ailesi ise sessizliğe büründü.

Vatikan ve Katolik kuruluşlarının atılan bu adımı ötanazi ve cinayet olarak nitelemesinin ardından, 13. Jean Derneği hastane önünde Eluana'nın yaşaması için dua etme eylemi başlattı.

Buna karşılık, ölümcül hastalara biyolojik vasiyet ve kendi akıbetlerine ilişkin karar verebilmelerine olanak sağlayacak yasal düzenleme talebinde bulunan Radikal Parti ve Luca Coscioni derneği üyeleri de hastane önünde eylem kararı aldı.

Olayın yarattığı tartışma ve gerilim nedeniyle, polis ve jandarma birimleri hastane etrafındaki güvenlik önlemlerini de artırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler