OSTİM patlamasıyla ilgili 9 kişi yargılanıyor

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde 20 kişinin öldüğü patlamalarda sorumluluğu bulunan 9 kişinin yargılandığı davada mahkeme, 3 sanık hakkında ''yalancı tanıklık ve görevi kötüye kullanma'' suçlarından görülen davanın, bu davayla birleştirilmesi kararını kabul etti.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 12:18
Abone Ol google-news

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Kasım Ersoy, Bahadır Esendik ve Burhan Koç ile tutuksuz sanıklar, patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı, sanıklarla bazı kamu kurumlarının, patlamalarda kusurlu olup olmadıklarının, kusurlu iseler bunun ne oranda olduğunun belirlenmesi için istenen bilirkişi heyeti raporunun henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

Mahkeme Başkanı ayrıca 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nin sanıklar Aydın Özkan, Ayhan Özkan ve Mustafa Cengiz hakkında ''yalancı tanıklık ve görevi kötüye kullanma'' suçlarından görülen davanın, bu davayla birleştirilmesi kararının kabul edildiğini belirtti.
Mağdurların avukatları, bilirkişi raporunun beklenmesini, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Tutuklu sanıkların avukatları da olaya ilişkin delillerin toplandığını savunarak, müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Cumhuriyet Savcısı, bilirkişi raporunun beklenmesini, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Birleştirilen davanın sanıklarının mahkeme huzurunda dinlenmesine, bilirkişi raporunun beklenmesine karar veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Adliye önünde basın açıklaması

Öte yandan, Ostim patlamalarında hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşma öncesinde, adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Volkan Özdemir, gerçek sorumluların ortaya çıkarılmasını istediklerini ve bilirkişi raporunun akıbetini merak ettiklerini söyledi. Özdemir şunları kaydetti:
''Duruşmalarda, herkesin birbirini sorumlu tutmasını, gaz şirketlerinde, patlama yaşanan iş yerlerinde denetim görevi olan kurumların hiçbir denetim faaliyetinde bulunmadığını dinledik. Esef, acı, elem, keder duyduk. Sanık ve tanık ifadelerinde duyduklarımız öfkemizi daha da artırdı. Eşlerimizin, çocuklarımızın, kardeşlerimizin hayatlarının ne kadar kıymetsiz görüldüğünü dinledik.

Bizler, Ostim'de, İvedik'te canlarını, sevdiklerini kaybetmiş kişiler olarak, başka canların yanmamasını, başka annelerin ve babaların ağlamamasını istiyoruz. Bu memleketin geleceği, iş güvenliği, sağlıklı yaşam koşulları için davalarımızın takipçisi olmaya devam ediyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler