Anadolu'nun sesleri cezaevinde yankılandı

Hacivat ve Karagöz'den Mevlana'ya, çeşitli yörelerin türkülerinden orta oyununa ve sıra gecesi geleneğine kadar Anadolu'nun renklerini barındıran ''Seslerle Anadolu'' adlı müzikli gösteri, Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumun'da hükümlü ve tutuklular için sahnelendi.

Yayınlanma: 28.12.2012 - 21:20
Abone Ol google-news

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin, Anadolu geleneklerini çok sesli müzik eşliğinde işlediği ve Türkiye'nin değişik kentlerinin yanı sıra yurt dışında da izleyicinin beğenisine sunduğu ''Seslerle Anadolu'', hükümlü ve tutuklularla buluştu.

Araştırması ve metni Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, düzenleme ve bestesi Ali Aykaç'a, koreografisi Özden Aktürk'e ait oyunu Murat Akar sahneye koydu.

Yaklaşık 150 hükümlü ve tutuklunun coşkuyla ve eşlik ederek izlediği konserde sanatçılar, Türkiye'nin dört bir köşesinden farklı kültürlere ait şarkıları söyledi ve hikayeleri canlandırdı.

 

'SESLERLE ANADOLU' BU KEZ CEZAEVİ SAHNESİNDE/HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DOB Genel Müdürü Rengim Gökmen, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bütün sanat kurumlarının zaman zaman benzer işbirliklerin içinde olmaya çaba gösterdiklerini belirtti.

DOB'un senede 700'den fazla temsil verdiğini vurgulayan Gökmen, ''Nice festivalin, konserin heyecanından fazla bir heyecanla burada bulunuyoruz. Her kötü talih bazen güzellikler doğurabilir. Bu akşamı güzelliklerin doğuşunun vesilesi olarak görüyorum'' dedi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Mustafa Onuk da tutuklu ve mahkumların kendilerini asla yalnız hissetmemesi gerektiğini dile getirdi.

Devletin, her zaman vatandaşının yanında olduğuna dikkati çeken Onuk, konuşmaların ardından Rengim Gökmen'e, mahkumların el emeği göz nuruyla işlediği çini tabak hediye etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler