Otobüste tecavüze uğrayan kadın hayatını kaybetti

Hindistan'da otobüste, birden fazla kişinin tecavüzüne uğrayan 23 yaşındaki kadın hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 29.12.2012 - 07:06
Abone Ol google-news

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bindiği otobüste tecavüze uğrayan ve ciddi biçimde dövülen genç kadının Singapur'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi üzerine, olayın zanlılarına yöneltilen suçlamalara cinayet de eklendi.

Hindistan polisi, olayla ilgili gözaltına alınan 6 zanlının artık cinayetle suçlandığını ve ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi.

Bu arada, Yeni Delhi kent merkezinde cumhurbaşkanlığı, başbakanlık ve bazı bakanlık binalarının bulunduğu bölgenin, olası protesto gösterilerine karşı yüzlerce polis tarafından kordon altına alındığı, bölgedeki bazı metro duraklarının kapatıldığı kaydedildi.

Sabahın erken saatlerinde aldıkları ölüm haberiyle sarsılan halkın gösteri düzenlenmesine izin verilen alanlarda toplanmaya başladığı, saldırının kurbanı 23 yaşındaki üniversite öğrencisi için şehrin çeşitli bölgelerinde küçük çaplı yürüyüşler ve anma törenleri düzenlendiği belirtildi.

Vahşi saldırı

Genç kadının hayatını kaybettiği Singapur'daki Mount Elizabeth Hastanesi'nden yapılan açıklamada, 8 uzmanın yoğun çabalarına rağmen hastanın durumunun son iki gün iyice kötüleştiği, başına ve bedenine aldığı darbelerin organ yetmezliğine neden olduğu belirtildi.

Geçirdiği ağır travmanın altından kalkamayan genç kadın, 16 Aralık akşamında birlikte sinemaya gittiği bir erkek arkadaşıyla otobüse binmiş, içerde birden fazla kişinin tecavüzüne uğramıştı.

Tecavüz sırasında demir çubuk da kullandığı anlaşılan saldırganlar, iç organlarına ciddi biçimde zarar verdikleri genç kadını arkadaşıyla birlikte döverek araçtan atmıştı.
Yeni Delhi'de 10 gün kadar tedavi gördükten sonra durumunun iyiye gitmemesi üzerine Perşembe günü Singapur'a getirilen genç kadının cenazesinin gün içinde Yeni Delhi'ye getirilmesi bekleniyor.

Korkunç saldırı Hindistan'da büyük tepkilere neden olmuş, halk günlerce sokaklara dökülürken hükümet benzer olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağı sözünü vermişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler