''Spora evet, şiddete hayır'' klibi

Adana Emniyet Müdürlüğü, futbolda yaşanan şiddet olaylarını önlemek için ''Spora evet, şiddete hayır'' sloganıyla klip hazırladı.

Yayınlanma: 29.12.2012 - 10:46
Abone Ol google-news

Futbol maçları öncesinde statlarda alkol kontrolü yaparak tribündeki olayların önüne geçmeye çalışan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sporda şiddetin önlenmesi için yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi.

Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, çekilen kliple futbolda şiddetin ne gibi sonuçlar doğuracağı anlatıldı.

Polis okulu öğrencileri ve bir tiyatro oyuncusunun rol aldığı klipte, tribünde küfür eden, sahaya yabancı madde atan ve uygunsuz hareketlerde bulunan bir taraftar, maç sonunda polis ekipleri tarafından yakalanarak, karakola götürülüyor.

Bu tarz suçlara karışanların maç günlerini karakolda geçirmek zorunda kaldığının anlatıldığı klipte, yakalanan kişi de takımının maçı olduğu saatleri karakolda geçiriyor.
Klibin sonunda yer alan mesajda ise şu ifadelere yer veriliyor:

''Dikkat, Spor müsabakalarında 6222 sayılı Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereği, spor alanlarına yasak madde sokulması, sahaya yabancı madde atılması, müsabaka düzeninin bozulması, hakaret içeren tezahürat, usulsüz seyirci girişi, spor alanlarında taşkınlık ve tesislere zarar verilmesi suç sayılmaktadır. Spora evet, şiddete hayır.''
 

KLİBİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler