Sanatımızın hatıra defteri

Nebil Özgentürk'ün projesi yakın tarihimize damga vurmuş sanatçılara saygı duruşu niteliğinde.

Yayınlanma: 29.12.2012 - 14:27
Abone Ol google-news

Leyla Gencer’i Candan Erçetin, Cevat Şakir’i Menderes Samancılar, Fikret Mualla’yı Halil Ergün, Ahmed Arif’i Rasim Öztekin, Yılmaz Güney’i Mustafa Alabora’nın canlandırdığı bir proje düşünün...

Yakın tarihimizde, ülkemizin kültür-sanat yaşamına damga vuran isimleri anlatan bu proje “sanatımızın hatıra defteri” niteliğinde bir belgesel ve kitap çalışması. Projeyi, DenizBank’ın iştirakı DenizKültür’ün öncülüğünde yönetmen Nebil Özgentürk “Sanatımızın Hatıra Defteri” başlığıyla hazırladı. Projenin tanıtım toplantısı ise dün DenizBank Genel Müdürlük binasında yapıldı.

Özgentürk toplantıda yaptığı konuşmada, “Sanatın Hatıra Defteri” projesiyle sanat hatıralarını öykü tadında anlatmak istediklerini söyledi. Özgentürk, “Projede, içeriği zengin, finalinde de şaşırtan, gülümseten, keyifli ama tuhaf öyküler var. Kendimce şöyle bir alt başlık kurdum kafamda: İçinden kültür sanat geçen hatıralar... Lirik, epik, senfonik, klasik, hijyenik, didaktik, biraz da antimedyatik hatıralar!”

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de “Tarihe kalıcı bir not olarak düşülecek ve gelecek nesilleri geçmişin değerli mirasıyla buluşturacak böylesine anlamlı ve kapsamlı bir projede yer almaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Projede, yakın tarihimizde izler bırakan toplam 85 sanatçının yaşam öyküsü, Cihan Ünal ve Haluk Bilginer’in seslendirmesiyle aktarılıyor. Müziğini Can Atilla’nın yaptığı, Kutlukhan Perker’in çizgilerinin eşlik ettiği belgesel filmde 24 oyuncu sanatçıları canlandırıyor.

Belgesel, 1920-2007 tarihleri arasındaki ilginç sanat hatıralarını da kapsıyor. Çalışmanın önümüzdeki haftalarda ülkemiz televizyonlarında yayımlanması planlanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler